FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD, Njemačka i Irska u Vijeću UN-a za ljudska prava

NEW YORK, 12. studenog 2012. (Hina/AFP) - SAD, Njemačka i Irska izabrane su u ponedjeljak u Vijeće UN-a za ljudska prava kao predstavnice skupine zapadnih zemalja, izvješćuje AFP i ističe da su udruge za zaštitu ljudskih prava razočarane izborom nekih zemalja u to vijeće.

Vijeće UN-a za ljudska prava broji 47 članova koji predstavljaju svjetske regije i koje bira većina od 193 članice Opće skupštine UN-a.

Udruge za ljudska prava nezadovoljne dogovorom članica Opće skupštine UN-a da se u spomenuto vijeće izaberu zemlje poznate po kršenju ljudskih prava.

"Sve dok ne bude pravog natjecanja za mjesto u Vijeću UN-a za ljudska prava, pravila za članstvo će ostati i dalje samo teorija", kazala je Peggy Hicks iz Human Rights Watcha.

Afriku će tako predstavljati Etiopija, Kenija i Siera Leone, Aziju će predstavljati Japan, Kazahstan, Pakistan, Južna Koreja i Ujedinjeni Arapski Emirati dok će Latinsku Ameriku i Karibe predstavljati Argentina, Brazil i Venezuela. Istočnu Europu predstavljat će Estonija i Crna Gora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙