FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za utorak, 23. listopada

ZAGREB, 23. listopada 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za utorak, 23. listopada koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Hrvatski sabor zasjedanje nastavlja raspravom o prijedlogu zakona o registru birača u prvom čitanju, kojim Vlada namjerava evidenciju birača uskladiti sa stvarnim stanjem biračkog tijela, s obzirom na to da iz sadašnje evidencije proizlazi da u Hrvatskoj ima više birača nego stanovnika. Prijedlogom novoga zakona registar birača uspostavio bi se kao jedinstvena elektronička baza podataka svih hrvatskih državljana koji imaju biračko pravo, pri čemu bi postojale dvije evidencije - registar birača i popis birača. Registar bi se odnosio na elektroničku bazu o biračima koji imaju biračko pravo i vodio se po službenoj dužnosti kroz tri evidencije (onih sa stalnim boravištem u Hrvatskoj, onih koji nemaju trajno boravište u Hrvatskoj, te državljana EU). Popis birača sastavljao bi se nakon zatvaranja registra, a zaključivao bi se najkasnije osam dana prije dana određenog za održavanje izbora, odnosno referenduma. Zakonska je novina i institut aktivne registracije za hrvatske državljane bez trajnog boravišta u Hrvatskoj, koji žele glasovati na izborima ili na državnom referendumu. (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Otvaranje Regionalnog summita pod nazivom "Entrepreneurship - Education Regional Summit" na kojem će ministri, odnosno njihovi izaslanici iz područja gospodarstva i obrazovanja iz osam zemalja jugoistočne Europe, uključujući i Tursku, potpisati povelju pod nazivom "A Charter for entrepreneurial learning: the keystone for growth an jobs" (14 sati, hotel Westin, Izidora Kršnjavog 1). Cilj je summita daljnji razvoj strukturirane regionalne suradnje u području jačanja ljudskih potencijala, kao ključnog čimbenika održivog rasta i razvoja s konkurentnim malim i srednjim poduzetništvom i povećanom zapošljivošću. Summit će otvoriti potpredsjednik Vlade Neven Mimica, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović.

ZAGREB - Sjednica Odbora za informiranje, informatizaciju i medije na čijem je predloženom dnevnom u, između ostalog, prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama zakona o HRT-u čiji je predlagatelj Klub zastupnika Hrvatskih laburista – Stranke rada (9 sati, Hrvatski sabor, dvorana Stjepana Radića, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Umirovljeni general HV-a Antun Tus trebao bi svjedočiti u nastavku suđenja Tomislavu Merčepu, optuženom da je kao zapovjednik pričuvne postrojbe MUP-a odgovoran za ubojstva, zlostavljanja i pljačku srpskih civila 1991. na zagrebačkom, kutinskom i pakračkom području. Osim Tusa istog dana trebali bi svjedočiti Antun Gugić i Josip Štajduhar (9 sati, Županijski sud u Zagrebu, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Hrvatski autoklub obilježava dvadesetu obljetnicu provedbe vozačkih ispita (11 sati, HAK, Avenija Dubrovnik 44). Prema najavama organizatora svečano obilježavanje trebalo bi se održati u prisutnosti prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića.

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙