FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 6. studenog 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

NEW YORK

Četverostruki NBA prvaci San Antonio Spursi ostvarili su najbolji početak sezone s četiri pobjede zaredom nakon što su u ponedjeljak svladali Indiana Pacerse 101-79.

Pričuva Gary Neal je predvodio pet igrača Spursa s dvoznamenkastim učinkom sa 17 postignutih pogodaka, dok je Tim Duncan imao double-double sa 14 koševa i 11 skokova.

Iako su osvojili četiri naslova prvaka NBA između 1999. i 2007., Spursi nisu nikada dobili četiri utakmice na početku sezone.

"To je samo statistika i nije važžno dugoročno gledajući", izjavio je veteran San Antonia Manu Ginobili. "Za sada samo uživamo u tome."

San Antonio je poveo osam koševa nakon prve četvrtine prije nego je zabio prvih 11 koševa na početku druge četvrtine i tako stvorio vodstvo od 37-18.

Gostujući Pacersi (2-2) se do kraja utakmice nisu oporavili, iako su smanjili razliku na devet koševa na poluvremenu da bi u drugom poluvremenu opet pali.

George Hill i Paul George su zabili 15 i 14 koševa, a cijela momčad Indiane je imala šut iz igre od samo 34 posto.

Klupa Spursa je zabila 57 koševa, a cijela je momčad imala 25 asistencija.

Vodeći strijelac Spursa Tony Parker postigao je samo šest pogodaka, dok je Ginobili odigrao drugu utakmicu nakon što se oporavio od ozljede leđa i zabio tri koša uz sedam asistencija u 17 minuta.

U drugoj utakmici Miami Heat, najučinkovitija momčad NBA, je pobijedio Phoenix Sunse 124-99. Heat su predvodili tandem LeBron James i Dwyane Wade, koji su postigli 23 i 22 pogotka iako su prosjedili na klupi gotovo cijelu zadnju četvrtinu. Heat je imao pet igrača koji su postigli dvoznamenkasti učinak, među kojima i centar Chris Bosh sa 18 koševa.

Heat je imao 55 posto šuta iz igre vodeći s više od deset koševa cijelu utakmicu. Phoenix je imao šut iz igre ispod 40 posto, sa 35 pogodaka iz 88 pokušaja.

Kod Sunsa najučinkovitiji je bio pričuvni igrač Shannon Brown sa 18 pogodaka.

Miamijev Ray Allen je postao 24. igrač NBA koji je zabio najmanje 23.000 koševa. Tako se priključio Kevinu Garnettu, Kobeu Bryantu i Dirku Nowitzkom, jedinim aktivnim igračima koji su dosegnuli tu granicu. S druge strane, Wade je odigrao svoju 600. utakmicu u karijeri.

MILANO

Talijanski nogometni savez odlučio je da Inter i Juventus moraju platiti visoke novčane kazne za nerede koje su izazvali njihovi navijači na utakmici igranoj u subotu koju je klub iz Milana dobio 3:1.

Torinski klub, koji je u subotu poražen prvi put nakon 49 utakmica, mora platiti kaznu u visini od 50.000 eura jer su njegovi navijači s papirnatim kuglicama gađali suce. Linijski sudac je pogođen u vrat što je dovelo do kraćeg prekida utakmice na stadionu u Torinu.

Milanski klub će morati platiti 35.000 eura kazne jer su njegovi navijači nosili uvredljive natpise, a i oštetitili su sjedala na stadionu.

NEW YORK

Košarkaši J.J. Barea iz Minnesota Timberwolvesa i Donald Sloan iz Cleveland Cavaliersa) su prvi igrači NBA koji su opomenuti prema novom pravilu o simuliranju.

U utakmicama u petaks uci su ocijenili da su obojica simulirala prekršaj u napadu, a u ponedjeljak su obojica zaradila službenu opomenu NBA za to.

U utakmici protiv Sacramenta, Barea je pretjerao u glumljenju nakon sudara s Jimmerom Fredetteom, uzdignuvši ruke u zrak s teturanjem unazad. Sloan koji se sudario s Nazrom Mohammedom iz Chicago Bullsa se srušio na pd također s rukama u zraku.

Prema novom pravilu o simuliranju igrač koji odglumi prekršaj u napadu prvi put dobije opomenu. U slučaju da to ponovi, mora platiti novčanu kaznu u visini od 5.000 dolara, a zatim svako novo ponavljanje 10.000, 15.000 i 30.000 dolara.

Nakon petog slučaja simuliranja igraču prijeti suspenzija.

LONDON

Prvoga dana ovogodišnjeg ATP "mastersa" tenisača u Londonu favoriti su ostvarili pobjede, u prvom susretu skupine A Britanac Andy Murray je svladao Čeha Tomaša Berdycha sa 3-6, 6-3, 6-4, a u drugom je dvoboju Srbin Novak Đoković bio bolji od Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge sa 7-6 (4), 6-3.

U utorak će se igrati susreti 1. kola u skupini B, a igrat će Švicarac Roger Federer i Srbin Janko Tipsarević, te Argentinac Juan Martin Del Potro i Španjolac David Ferrer.

U polufinale će se plasirati po dva prvoplasirana igrača iz svake skupine.

BIRMINGHAM

U posljednjem susretu 10. kola engleskog nogometnog prvenstva West Bromwich Albion je na svom Hawthornsu svladao Southampton sa 2-0 (1-0).

Oba gola za domaće postigao je Peter Odemwingie (36, 60).

West Brom se s nova tri boda uspeo na peto mjesto sa 17 bodova, koliko imaju i četvrti Everton, te šesti Tottenham Hotspur, dok je Southampton posljednji, 20. s četiri boda, kao i pretposljednji Queens Park Rangers.

Na vrhu je Manchester United sa 24 boda, drugi Chelsea ima 23, a treći Manchester City sa 22.

ZAGREB

Košarkaši Cedevite u susretu su 7. kola regionalne ABA lige kao domaćini u dvorani II Doma sportova svladali dosada neporaženu Igokeu iz Aleksandrovca sa 78-76 (19-14, 23-21, 17-26, 19-15).

Pobjednički koš za Cedevitu postigao je Bracey Wright koji je sekundu prije kraja dvoboja pogodio tricu i tako zaostatak od 75-76 pretvorio u prednost 78-76. Prethodno je u posljednjem pravom napadu Igokee bivši centar Cedevite Corsley Edwards promašio oba slobodna bacanja.

Predrag Šuput je sa 17 koševa predvodio Cedevitu, dok je Edwards ubacio 18 poena za Igokeu.

Nakon sedam kola Cedevita ima pet pobjeda i dva poraza, a Igokea šest pobjeda i jedan poraz.

ZAGREB

Najpoznatiji hrvatski nogometni trener, legendarni Miroslav Ćiro Blažević (77) novi je trener NK Zagreba, a svoj drugi mandat na klupi "pjesnika" započet će u petak kada će Zagreb u susretu 15. kola Prve HNL ugostiti Hajduk, objavio je "Jutarnji list".

Kako piše "Jutarnji", Blažević je napustio Zagreb 2008. godine nakon svađe s predsjednikom kluba Draženom Medićem, ali su uz posredovanje zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića ipak odlučili ponovno surađivati s ciljem spašavanja Zagreba od ispadanja.

Zagreb je trenutačno pretposljednji, 11. na ljestvici sa samo devet osvojenih bodova, a za deveteroplasiranim Interom iz Zaprešića, koji drži posljednje mjesto koje osigurava ostanak u ligi zaostaje šest bodova.

Nakon Blaževića, koji je 2008. godine sa Zagrebom zauzeo šesto mjesto u prvenstvu, momčad su s promjenljivim uspjehom vodili Luka Pavlović (2008–09), Igor Štimac (2009–10), Ivo Šušak (2010), Luka Pavlović (2010–11), Gordan Ciprić (2011–12), Dražen Besek (2012), Luka Bonačić (2012) i Dražen Madunović (2012).

Blažević je preko četiri desetljeća dugoj trenerskoj karijeri vodio veliki broj klubova, a bio je i izbornikom Švicarske, Hrvatske, Irana, te Bosne i Hercegovine. Najznačajniji uspjesi su mu osvajanje naslova prvaka Jugoslavije s Dinamom 1982. i treće mjesto na Svjetskom prvenstvu 1998. s Hrvatskom.

MADRID

Španjolski nogometni prvak Real iz Madrida u susretu će 4. kola skupine D Lige prvaka protiv njemačkog prvaka Borussije iz Dortmunda u utorak biti bez francuskog reprezentativnog napadača Karima Benzeme zbog ozljede mišića.

"Benzema je ozlijeđen, ne znam koliko dugo će izbivati, ali sigurno neće igrati sutra", rekao je trener Reala Jose Mourinho.

Borussia je trenutačno vodeća na ljestvici sa sedam bodova, dok je Real drugi sa šest.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙