FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 19. listopada 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

MANISA

Sjajne vijesti stižu sa svjetskog prvenstva u boćanju u turskoj Manisi. Nives Mladenić, članica boćarskog kluba Kastav osvojila je zlatnu medalju u disciplini pojedinačno klasnično nakon što je u finalu pobijedila Talijanku Caterinu Ventoran 13:6.

Riječanka je prije toga u četvrtfinalu pobijedila Kineskinju Wei Fei Cen (12:11), a u polufinalu Alžirku Nassimu Aissioui (10:5).

U igri parova Nives Mladenić i Iva Vlahek ispale su u četvrtfinalu izgubivši od Slovenki Novak i Sodec 5:13.

NEW YORK

Inauguracijska VN Amerike koja se iudće godine trebala voziti u New Jerseyu bit će odgođena do 2014. jer lokalnim organizatorima treba više vremena za pripremu, objavio je u petak prvi čovjek Formule 1 Bernie Ecclestone.

"Ostali su bez vremena", kazao je Ecclestone. "Postoji mnogo stvari na koje nisu baš mislili. Probudili su se, ali kasno", dodao je.

"Ne mogu sve pripremiti na vrijeme i to je to", zaključio je 81-godišnji Ecclestone.

Kako je kazao, plan je sada da se utrka vozi 2014. kada bi i Sochi na Crnom moru također trebao "debitirati" u kalendaru Formule 1.

VN Amerike trebala se voziti 16. lipnja iduće godine, a slijedila bi tjedan dana nakon VN Montrela.

Formula 1 se ne vozi u Sjedinjenim Državama, gdje se održavala VN Indianopolisa, od 2007.

AMSTERDAM

Nizozemska banka Rabobank je u petak objavila da prekida sponzorstvo ženskog i muškog profesionalnog biciklizma na kraju godine potaknuta izvješćem kojeg je prošli tjedan podnijela Američka antidopinška agencija (USADA).

USADA je objavila izvješće u kojem navodi da je sedmerostruki pobjednik Tour de Francea Lance Armstrong igrao "važnu ulogu u najsofisticiranijem programu dopingiranja ikada viđenom u povijesti sporta".

"Nismo više uvjereni da je međunarodni profesionalni svijet biciklizma pošten i čist sport. Također nismo uvjereni ni da će se to promijeniti u skoroj budućnosti", objavio je Rabobank u svom priopćenju.

Banka je počela sponzorirati biciklizam prije 17 godina: "biciklizam je lijep sport kojeg vole milijuni Nizozemaca", izjavio je član izvršnog odbora Radobanka Bert Bruggink, dodajući da je zbog toga odluka o prekidu sponzorstva bila "bolna, ali neizbježna".

To je ujedno najveći sponzor nizozemskog profesionalnog biciklizma sa sponzorskim ugovorima vrijednim 15 milijuna eura godišnje. Biciklistilčka momčad Rabobanka sudjelovala je na svakom Tour de Franceu od 1984.

NEW YORK

Sjevernoamerička hokejšaka profesionalna liga NHL objavila je u četvrtak da je razočarana odgovorom predstavnika igrača na njen prijedlog da se na jednak način podijeli 3,2 milijarde dolara prihoda te da se tako okonča lock-out koji traje već mjesec dana.

Dvije su se strane susrele u četvrtak i razgovarale sat vremena, a povjerenik NHL-a Gary Bettman je izjavio da nema napretka.

Protuprijedlog igrača na zadnju ponudu NHL-a, iznesen u utorak, pokazuje "jasno da igrači ne govore isti jezik kao mi u vezi onoga što smo im predložili u utorak", rekao je Bettman.

"Još uvijek gajim nadu da ćemo moći organizirati kompletnu sezonu (82 utakmice po momčadi) ali sam zabrinut s obzirom na to što su nam iznijeli u četvrtak i da stvari ne napreduju", dodao je Bettman.

Prema bivšem kolektivnom ugovoru, koji je danas istekao, igrači dobijaju 57 posto prihoda.

NHL je paralizirana od 15. rujna i dva prva tjedna regularne sezone 2012./2013. su otkazana.

Zadnji lock-out koji je pogodio NHL doveo je do otkazivanja cijele sezone 2004./2005.

ZAGREB

Hrvatski košarkaš Damir Markota postigao je 11 koševa za Bešiktaš u gostujućoj pobjedi protiv Brose Basketa Bamberga 86:71 u susretu drugog kola D skupine Eurolige, dok je Ante Tomić zabio pe koševa za Barcelonu u pobjedi kod Lietuvos Rytas 67:49.

Markota je na parketu Stechert Arene proveo 24 minute postigavši 11 koševa uz šest skokova i dvije ukradene lopte. Najefikasniji u turskim redovima bio je Curtis Jerrell's sa 27 koševa. Bila je to druga pobjeda Bešiktaša u skupini i drugi poraz Bamberga.

Gostujuću pobjedu ostvarila je i Barcelona protiv Lietuvos Rytasa 67:49. Ante Tomić je za španjolski sastav igrao 22 minute i postigao je pet koševa uz šest skokova. Leon Radošević je za Lietuvos Rytas zabio 11 koševa za 24 minute. Barcelona poput Bešiktaša ima skor 2-0, a Lietuvos je ubilježio i drugi poraz.

HERNING

Prošlogodišnji prvaci Europe u stolnom tenisu Andrej Gaćina i Portugalac Marcos Freitas preskočili su prvu prepreku na EP u danskom Herningu, dok su Zoran Primorac i Tomislav Kolarek, te Tan Ruiwu ispali.

Gaćina i Freitas su u prvom kolu pobijedili Čehe Lubomira Jancarika i Pavela Siruceka 3-0 (11-7, 11-2, 11-5), a u idućem kolu u petak ih očekuju Austrijanci Stefan Fegerl i Xiaoquan Feng.

Primorac i Kolarek koji su bili postavljeni za 15. nositelje poraženi su u neugodnih Grka Gionisa Panagiotisa i Konstantinosa Papageorgioua 1-3 (11-13, 3-11, 12-10, 6-11).

Od nastupa u konkurenciji parova oprostio se naturalizirani Hrvat Tan Ruiwu koji je nastupio u paru s Poljakom Zeng Yi Wangom. Jučer su u kvalifikacijskoj skupini 'pomeli' konkurenciju, no zapeli su u prvom kolu izgubivši od trećih nositelja Nijemca Dimitrija Ovčarova i Bjelorusa Vladimira Samsonova 2-3 (5-11, 12-14, 13-11, 11-9, 8-11).

Od daljnjeg nastupa na prvenstvu oprostio se i Tomislav Kolarek koji je zapeo u kvalifikacijama pojedinačne konkurencije. Nakon što je jučer ostvario dvije pobjede, Kolarek je danas upisao dva poraza i nije se uspio plasirati u glavni ždrijeb. Prvo je izgubio od Danca Mortena Rasmussena 2-3 (11-7, 8-11, 7-11, 11-9, 13-11), a potom je izgubio i od Čeha Tomasa Konecnya 1-3 (11-13, 7-11, 11-6, 8-11).

U pojedinačnoj konkurenciji imat ćemo trojicu predstavnika. Andrej Gaćina će u prvom kolu igrati protiv Mađara Daniela Zwickla, Zorana Primorca očekuje Belgijanac Jean-Michel Saive, dok će Tan Ruiwu odmjeriti snage protiv bugarskog igrača Stanislava Golovanova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙