FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 5 studenog 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB - Iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode RH priopćili su u vezi s informacijom o izmjerenoj koncentraciji benzena jutros u Slavonskom Brodu, objavljenoj na internetskim stranicama Grada Slavonskog Broda - kako se u javnosti plasiraju neispravno interpretirani podaci o izmjerama plinova u zraku te da se sukladno Zakonu o zaštiti zraka ocijenjivanje kvalitete zraka obavlja na temelju rezultata mjerenja onečišćujućih tvari tijekom najmanje jedne godine mjerenja. Iz Ministarstva ističu kako se u posljednja četiri mjeseca, u mandatu ministra zaštite okoliša i prirode Mihaela Zmajlovića, poduzeti konkretni koraci za trajno rješavanje problema onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu koje dolazi iz Rafinerije nafte Bosanski Brod u Republici Srpskoj (BiH). U priopćenju se ističe kako je Ministarstvo zaštite okoliša i prirode RH dobilo uvjeravanje Uprave Rafinerije nafte Bosanski Brod da Rafinerija ide prije predviđenog roka u remont, te će od 10. studenoga do 31. prosinca 2012. biti zaustavljen svaki rad. Kako je zima kritično razdoblje u kojem je povećana mogućnost onečišćenja iz više izvora, uz nesumnjiv doprinos Rafinerije iz Bosanskog Broda, ovo gašenje trebalo bi stanovnicima Slavonskog Broda olakšati ovaj dio godine, navodi glasnogovornica Ministarstva Dijana Sušac. Na internetskim stranicama Grada Slavonskog Broda objavljeno je kako je jutros u 9 sati koncentracija kancerogenog benzena u zraku iznosila 16,4 mikrograma po prostornom metru, te da iako je u 10 sati mjerna postaja u Slavonskom Brodu zabilježila smanjenje koncentracije benzena na 6,4 mikrograma po prostornom metru, "satne vrijednosti i dalje prelaze dopuštenu godišnju koncentraciju od 5 mikrogram po prostornom metru".

SPLIT - Splitski Gradski odbor SDP-a na sjednici je jednoglasno odlučio pokrenuti postupak utvrđivanja odgovornosti člana te stranke Vinka Bajrovića, zbog njegovih javnih istupa, u kojima se protivi ranijoj SDP-ovoj odluci da za gradonačelnika Splita na mjesnim izborima 2013. kandidira Ivu Baldasara, doznaje se večeras od predsjednika splitskog SDP-a Marina Jurjevića. "Gradski odbor SDP Split je zaključio da gospodin Bajrović na najgrublji način krši statut SDP-a javno napadajući legalno predloženoga SDP-ova kandidata za splitskog gradonačelnika Baldasara i svrstavajući se uz našega političkog konkurenta Anđelku Visković, te je pokrenuta procedura utvrđivanja Bajrovićeve odgovornosti koja može završiti i njegovim isključenjem iz SDP-a", izjavio je Jurjević.

ZAGREB - Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskoga rata Podravke (UBIUDR) traži od Ministarstva branitelja da se 18. studenoga, na dan okupacije grada Vukovara, na Memorijalnom groblju ili u krugu ratne vukovarske bolnice, pročitaju imena svih poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, koji su na bilo koji način poginuli ili umrli u obrani Vukovara, a time i u obrani Hrvatske, priopćeno je iz UBIUDR-a. Udruga ističe kako se poglavito trebaju pročitati imena onih koji su pogubljeni na Ovčari te dodaje kako bi s čitanjem imena trebao početi predsjednik Republike Ivo Josipović, a potom hrvatski branitelji, učenici iz svih županija te političari.

ZAGREB - Televizija Student (TVS), prva studentska televizija u Hrvatskoj u utorak, 6. studenoga kreće s emitiranjem, objavljeno je na internetu zagrebačkoga Fakulteta političkih znanosti, a navodi se kako je riječ o neovisnoj i nekomercijalnoj televiziji, koja bi trebala prikazivati sadržaj koji nedostaje u ostalim medijima.

BUJE - Antifašisti iz Hrvatske, Slovenije i Italije te predstavnici općina i gradova Bujštine, slovenskog primorija i Muggie okupili su se u nedjelju na prigodnom komemorativnom skupu uz spomenik kod Kućibrega u Istri kojim je obilježena 68. godišnjica bitke iz Drugog svjetskog rata. Riječ je o bitki na tom području na granici Slovenije i Hrvatske u kojoj su se 3. i 4. studenog 1944. godine partizani II. brigade 43. istarske divizije, talijanskog bataljuna "Alma Vivoda" iz Muggie i prištabske jedinice Koparske komande suprotstavili znatno nadmoćnijim njemačkim i talijanskim fašističkim postrojbama.

DUBROVNIK - Za stipendiranje učenika i studenata kao i za jednokratne potpore za postdiplomske studije Dubrovačko-neretvanska županija izdvojih će 750 tisuća kuna, kojima će se stipendirati 74 učenika i studenata iz te županije. Kako je istaknula pročelnica Ureda za kulturu Marijeta Hladilo, od toga broja čak 43 učenika i studenta ove su godine zadovoljili sve visoke kriterije kako bi ostvarili pravo za nastavak primanja stipendija. Dubrovačko-neretvanska županija raspisala je i natječaj za još 31 učenika i studenta od čega 16 studentskih i šest učeničkih stipendija za nadarene, te šest studentskih za deficitarna zanimanja kao i tri učeničke stipendije za deficitarna zanimanja i to za zanimanje klesar, instelater grijanja i klimatizacije te kuhar i slastiča.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙