FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dobit Zvijezde prije oporezivanja 16,4 milijuna kuna

ZAGREB, 30. listopada 2012. (Hina) - Tvornica ulja Zvijezda, iz sastava koncerna Agrokor, u prvih je devet mjesecu ove godine ostvarila dobit prije oporezivanja u iznosu od 16,4 milijuna kuna ili 0,7 posto nižu nego u istom razdoblju prošle godine, podaci su iz nerevidiranog i nekonsolidiranog izvješća te tvrtke objavljenog danas na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni prihodi Zvijezde ostvareni prodajom vlastitih proizvoda i trgovačke robe u tom su razdoblju iznosili 790,5 milijuna kuna i bili su dva posto viši nego u prvih devet mjeseci lani, koliko su rasli i prihodi od prodaje, na ukupno 778,8 milijuna kuna.

Na domaćem je tržištu pritom ostvareno 83 posto prihoda od prodaje, a u izvozu 17 posto, stoji u izvješću, u kojem se navodi i da su glavna izvozna tržišta Zvijezde Bosna i Hercegovina te Slovenija.

Za dva posto su u prvih devet mjeseci ove godine porasli i poslovni rashodi, na 767,8 milijuna kuna, što se u izvješću tumači višim cijenama ulaznih sirovina.

U trećem tromjesečju ove godine Zvijezda je, prema podacima iz izvješća, ukupno investirala 15,07 milijuna kuna, od čega najviše u drugu margarinsku liniju, platformu za istakanje sirovog ulja iz vagona cisterni, opremu za rekonstrukcije talionice te novi kotao u kotlovnici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙