FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dukat: u 2012. nastavljeni negativni trendovi

ZAGREB, 26. listopada 2012. (Hina) - Neto dobit Dukata u prvih devet mjeseci ove godine iznosila je 62,3 milijuna kuna i manja je u odnosu na isto razdoblje lani za 15,3 milijuna kuna, odnosno za 19,8 posto, podaci su iz izvješća o poslovanju te tvrtke objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Poslovanje Dukata u prvih devet ovogodišnjih mjeseci obilježio je nastavak snažno negativnih trendova te je 2012. četvrta godina zaredom u kojoj se bilježi usporen rast, odnosno pad dobiti, navodi uprava Dukata.

Razlozi slabljenja uspješnosti poslovanja tvrtke, napominju, pronalaze se na više razina, u nastavku negativnih gospodarskih pokazatelja i jačanja opće nesigurnosti potrošača, padu kupovne moći i promjene potrošačkih navika s izravnim, negativnim utjecajem na strukturu prodaje i prihode od prodaje, smanjenje proizvođačkih cijena te rast ulaznih troškova uz visoke otkupne cijene svježeg sirovog mlijeka.

Nadalje, stoji u izvješću, unatoč internim programima uštede i optimizacije poslovnih procesa, nije se uspjela održati profitabilnost tvrtke na lanjskoj razini.

Prihodi Dukata od prodaje na domaćem tržištu, koji čine 89 posto ukupnih prihoda od prodaje, iznosili su u prvih devet mjeseci ove godine 1,18 milijardi kuna i bili za 1,7 posto manji nego u isto vrijeme lani, dok su prihodi od prodaje na inozemnim tržištima smanjeni za 10,1 posto, na 143,6 milijuna kuna.

Ukupni su pak prihodi Dukata u prvih devet ovogodišnjih mjeseci smanjeni za 3 posto prema istom lanjskom razdoblju, na 1,35 milijardi kuna, uz istodobno smanjenje ukupnih rashoda za 2,13 posto, na 1,27 milijardi kuna.

Operativna dobit (EBIT) Dukata na kraju rujna iznosila je 70,5 milijuna kuna i umanjena je prema istom razdoblju prošle godine za 12,1 milijun kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙