FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sućut ministrice Zlatar Violić u povodu smrti Jože Horvata

ZAGREB, 26. listopada 2012. (Hina) - Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić uputila je u povodu smrti književnika i moreplovca Jože Horvata brzojav sućuti njegovoj supruzi u kojemu ističe da je odlaskom toga velikog čovjeka hrvatska kultura izgubila autora koji će u sjećanju brojnih generacija ostati zapamćen po vrhunskih književnim dostignućima.

"Poštovana gospođo Horvat, primite moju iskrenu sućut povodom odlaska hrvatskoga književnika i velikog čovjeka, gospodina Jože Horvata koji je svojim djelima i bistrinom svojih misli nama, svojim odanim štovateljima trajno donosio radost čitanja", stoji u brzojavu ministrice kulture.

Ističe se da su nas vrhunska književna dostignuća Jože Horvata ne samo zabavljala već i poučavala budeći u nama, i malima i velikima, osjećaj za prirodu, napose more te istinske ljepote i vrijednosti života koji nas okružuje.

Svojim izbrušenim stilom i istančanim osjećajem za humor gospodin Joža Horvat svojoj je čitateljskoj publici nenametljivo usađivao smisao ne samo za smiješno nego i za lijepu književnu riječ koje u njegovim djelima nikad nije nedostajalo, dodaje se.

"Iako je dugo, ustrajno i hrabro prkosio svim životnim iskušenjima, došao je ovaj tužni trenutak rastanka. Uvjerena sam da će djela Jože Horvata i u budućnosti oduševljavati brojne nove čitatelje, pretvarajući ih u trajne poklonike njegova književnog opusa kojim je trajno zadužio cjelokupnu hrvatsku kulturnu javnost", navodi ministrica kulture Andrea Zlatar Violić u brzojavu sućuti u povodu smrti Jože Horvata koji je danas preminuo u Zagrebu u 98. godini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙