FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zračna luka Zagreb s 2-milijuntim putnikom dan ranije nego lani

ZAGREB, 26. listopada 2012. (Hina) - Zračna luka Zagreb (ZLZ) zabilježila je danas svog dvomilijuntog putnika ove godine, dan ranije nego prošle, što je još jedna potvrda dobrih ovogodišnjih rezultata u toj luci koja je do kraja listopada imala znatan rast u međunarodnom prometu i nešto slabiji promet na domaćim linijama.

Dvomilijunti putnik ZLZ-a ove godine je novinar HTV-a Dražen Ilinčić na letu Lufthanse za Berlin, kojemu su uručeni darovi ZLZ-a i Lufthanse.

Zagrebačka Zračna lula ove je godine u međunarodnom prometu najveći rast od 39,2 posto u odnosu na lani zabilježila za destinacije Tel Aviv, od 31 posto za Istanbul i za Moskvu od 12 posto.

Ove godine su imali i nekoliko promjena u redu letenja, pa su tako ukinute linije za Prag (Czech airline), Budimpeštu (Malev), Barcelonu (Spanair), Berlin (Germanwings), Dortmund (EasyJet) i Pariz (EasyJet), ali su došle dvije nove kompanije Vueling na liniji za Barcelonu u ljetnom redu letenja i Qatar Airways na liniji za Dohu preko Budimpešte kroz cijelu godinu.

Novost je također i da Lufthansa tijekom cijele godine leti za Berlin, a od 29. listopada (već u zimskom redu letenja 2012./2013.) preko ZLZ-a počinju letovi i švicarske kompanije Skywork na novoj liniji Zagreb-Bern dva puta tjedno.

Veseli ih i povratak British Airways-a na liniji za London Heathrow, koja starta 9. prosinca ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙