FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebački HDZ protiv poskupljenja energenata u Zagrebu

ZAGREB, 26. listopada 2012. (Hina) - HDZ se oštro protivi poskupljenju energenata u Gradu Zagrebu te smatraju da su Zagrepčani već preopterećeni poskupljenjima, istaknuli su na današnjoj konferenciji za novinare zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Stako Gačić i predsjednik Područnog odbora HDZ-a "Peščenica - Žitnjak" Mario Župan.

Ističući da su u posljednje tri godine pojedine cijene u Zagrebu povećane gotovo 200 posto, Župan je rekao da su poskupljenja rezultat lošeg poslovanja Zagrebačkog holdinga te višegodišnje loše politike SDP-a i gradonačelnika Milana Bandića.

Upitao je zašto je došlo do povećanja cijene struje, jer posljednjih godina nije došlo do značajnog povećanja cijene barela nafte na svjetskom tržištu. Smatra da se u Zagrebu treba preispitati cijenu električne energije te provjeriti je li ona u skladu sa zakonom i tarifnim sustavom.

Govoreći o najavi poskupljenja grijanja od 36 posto, Župan je naveo i da na to još ide i 25 posto PDV-a što znači da će ono poskupljeti 46 posto. Govoreći o visokoj cijeni vode u Zagrebu, upozorio je na probleme velikog gubitke vode u vodovodnom sustavu te na česta puknuća vodovodnih cijevi.

Župan drži da građani više ne mogu izdržati stalna poskupljenja energenata (struje, vode, plina) što, ocijenio je, može dovesti do građanskog neposluha.

Naglasivši da HDZ neće prihvatiti poskupljenje cijena energenata u Zagrebu, Stanko Gačić je ocijenio kako nije slučajno to što do poskupljenja dolazi samo u onim gradovima u kojima SDP nema svog gradonačelnika.

Istaknuo je i da Vlada, prebacivanjem odluke o poskupljenju na Hrvatsku energetsku regulatornu agenciju, čije članove imenuje, samo želi sa sebe skinuti teret političke odgovornosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙