FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počinje 19. INTERSTAS

SOLIN , 10. listopada 2012. (Hina) - Pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Ive Josipovića sutra u Solinu počinje 19. međunarodna smotra turizma, filma i krajobraza INTERSTAS.

Ravnatelj te smotre Vojko Pleština rekao je na konferenciji za novinare da u će se u u sklopu INTERSTAS-a održati i jubilarni 15. međunarodni festival turističkog filma (ITF' CRO 2012.) te 11. predstavljanje hrvatskih gradova i mjesta za međunarodnu nagradu Zlatni cvijet Europe - Entente Florale Europe (KEA/EFE-CRO) i posebnu nagradu "Ljubica Čikeš".

Istaknuo je kako je zemlja partner 19. INTERSTAS-a Indija, koja će za trodnevne smotre predstaviti svoju turističku ponudu.

"Na ovogodišnjem INTERSTAS-u imamo prijavljeno 19 turističkih novinara iz sedam europskih zemalja koji će svojim profesionalnim uradcima pridonijeti turističkoj afirmaciji Solina i Hrvatske", rekao je Pleština.

Na 15. međunarodnom festivalu turističkog filma prijavljeno je rekordnih 298 filmova iz 69 zemalja, od kojih je 76 nominirano za festivalske nagrade, rekao je Pleština, dodajući da je među nominiranim filmovima i 12 hrvatskih.

"Film koji na ovom festivalu dobije posebnu nagradu 'Baldo Čupić' za najbolji hrvatski turistički film bit će od 15. veljače do 15. travnja 2013. predstavljen u 37 zemalja članica Svjetske federacije festivala turističkog filma (ITCO) i vidjet će ga više od 100 milijuna televizijskih gledatelja diljem svijeta, što će biti velika turistička promocija Hrvatke", rekao je Pleština, koji je 2011. godine izabran za predsjednika ITCO-a, a Hrvatska je članica ICTO-a od 2003. godine.

U Solinu će večeras, uz mimohod sudionika, svečano biti podignuta zastava 19. INTERSTAS-a, a u petak, 12. listopada navečer bit će dodijeljene međunarodne turističke nagrade te Grand prix i festivalske nagrade za najbolje turističke filmove.

Na završnoj svečanosti bit će dodijeljen i certifikat hrvatskome gradu koji će 2013. godine konkurirati za nagradu Zlatni cvijet Europe. Po Pleštininim riječima, za tu su nagradu nominirana tri grada - Đakovo, Zagreb i Slavonski Brod.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙