FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ingra vjeruje u nastavak dobre suradnje s Đurom Đakovićem

ZAGREB, 23. listopada 2012. (Hina) - Ingra vjeruje u nastavak dobre suradnje s Đuro Đaković Holdingom, nakon neuspješnog završetka Đakovićeve dobrovoljne ponude za preuzimanje Ingre, objavila je ta tvrtka putem Zagrebačke burze.

Ingra je s Đurom Đakovićem dobru poslovno surađivala prije i nakon 90-ih te vjeruje da će se suradnja nastaviti bilo radom na zajedničkim projektima ili sudjelovanjem u vlasničkoj strukturi Ingre, kaže se u obavijesti.

Središnje klirinško depozitarno društvo u ponedjeljak je objavilo da dobrovoljna ponuda Đuro Đaković Holdinga za preuzimanje Ingre nije uspjela, jer je za vrijeme trajanja roka ponude pohranjeno 23,56 posto dionica, dok je Đaković svoju ponudu uvjetovao dosezanjem praga uspješnosti od 95 posto dionica Ingre.

U svojoj obavijesti Ingra navodi kako radi na alternativnom rješenju krize te ističe da neće odustati od potpunog restrukturiranja jer ima dobre mogućnosti za ugovaranje novih poslova u inozemstvu odnosno Alžiru, Bliskom istoku i Rusiji.

U Ingri smatraju da je ta tvrtka i dalje prepoznatljiv hrvatski brend u inozemstvu te izvještavaju da su u potrazi za odgovarajućim investitorima koji bi dokapitalizirali tvrtku.

Pritom podsjećaju da prema skupštinskoj odluci iz prosinca 2010. godine Ingra može povećati temeljni kapital za 135,4 milijuna kuna te najavljuju da će raditi u tom smjeru za koji vjeruju da postoji interes određenih domaćih i stranih investitora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙