FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 22. listopada 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

VALENCIA - Hrvatski tenisač Ivan Dodig plasirao se u 2. kolo ATP turnira u Valenciji nakon što je u 1. kolu nadigrao Nijemca Philippa Kohlschreibera sa 6-2, 7-6 (6) nakon sat i 50 minuta igre. Bio je ovo treći međusobni dvoboj Dodiga i Kohlschreibera i prva pobjeda našeg igrača. Dodig će u 2. kolu igrati protiv Australca Lleytona Hewitta.

BEOGRAD - Izbornik srpske nogometne repretentacije Siniša Mihajlović izjavio je u razgovoru za državnu agenciju Tanjug kako vjeruje da njegova momčad može pobjediti Hrvatsku, te da se, unatoč porazima protiv Belgije i Makedonije, Srbija još uvijek može kvalificiratri na Svjetsko prvenstvo u Brazilu iako trenutačno zaostaje šest bodova za Belgijom i Hrvatskom.

"Tko to kaže da Srbija ne može pobjediti Hrvatsku u Hrvatskoj? Dok nas matematika ne izbaci, ja vjerujem i moji će igrači vjerovati u plasman. Pokazali smo da svakog možemo pobijediti, ali i od svakog izgubiti", istaknuo je Mihajlović agenciji Tanjug.

"Vjerujem da imamo šanse, ima još šest utakmica do kraja. Ako odigramo kao protiv Walesa i većim dijelom meča protiv Belgije, možemo sve. Ako odigramo kao 30 minuta protiv Belgije ili uplašeno kao protiv Makedonije, onda su nam male šanse", prokomentirao je srpski izbornik dosadašnje utakmice i očekivanja od narednih utakmica Srbije u kvalifikacijama za SP.

Mihajlović je podsjetio i na kodeks koji su potpisali svi reprezentativci Srbije da će pljeskom pozdraviti himnu svake suparničke momčadi i ocijenio kako nema razloga biti drugačije niti u utakmicama s Hrvatskom.

ZAGREB - Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) održalo je u ponedjeljak posljednju sjednicu u ovom sazivu. Bila je to zadnja sjednica Vijeća prije izborne Skupštine HOO-a zakazane za 12. studeni, a vodio ju je dopredsjednik Danko Radić, jer je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša na oporavku nakon zahtjevne operacije.

Vijeće je imenovalo članove ocjenjivačkog suda za dodjelu Nagrade HOO -a „Matija Ljubek“ za 2012. godinu, i to Ivana Ljubičića (predsjednik ocjenjivačkog suda), Klaudiju Klikovac Bubalo, Daniru Bilić, Dinka Vuletu i Slobodana Gračakovića. Natječaj za Nagradu koja će se uručiti na svečanosti Velikog dana hrvatskog sporta u prosincu 2012., raspisat će se 5. studenoga.

PARIZ - Američkom biciklistu Lanceu Armstrongu oduzeto je svih sedam naslova pobjednika Tour de Francea osvojenih od 1999. do 2005. godine te je suspendiran doživotno nakon što je Međunarodni biciklistički savez (UCI) u ponedjeljak ratificirao sankcije Američke antidopinške agencije (USADA).

"Za Lancea Armstronga nema mjesta u biciklizmu", izjavio je na konferenciji za novinare UCI-ja predsjednik Pat McQuaid.

USADA je 10. listopada objavila izvješće u kojem navodi da sada umirovljeni američki biciklist sudjelovao u "najsofisticiranijem, profesionalnom i uspješnom programu dopingiranja ikada viđenog u svijetu sporta". Armstrong (41) je odlučio ne osporavati USADA-ine optužbe te je Agecnija nakon toga odlučila donijeti sankcije koje su samo ovisile o potvrdi UCI-ja, istaknuvši kako u "životu svakog čovjeka dođe trenutak kada treba reći 'dosta je'".

Bivši Armstrongove momčadske kolege svjedočili su protiv njega i dobili smanjene kazne od USADA-e. Armstrong i dalje uporno opovrgava optužbe i ističe kako ni jednom do sada nije bio pozitivan na doping testu.

UCI će u petak odlučivati hoće li, nakon ove odluke, naslovi pobjednika Tour de Francea od 1999. do 2005. biti ponovno dodijeljivani. Vodstvo Tour de Francea je već izrazilo želju da ostavi praznima pobjednička mjesta koj su oduzeta američkom biciklistu.

STOCKHOLM - Slavni švedski nogometaš, trenutačno član francuskog doprvaka Paris SG-a s kojim će u srijedu gostovati u Zagrebu u 3. kolu skupine A Lige prvaka protiv Dinama, Zlatan Ibrahimović nominiran je za prestižnu švedsku literarnu nagradu "August". Ibrahimovićeva autobiografija "Ja, Zlatan", koja je prevedena i na hrvatski jezik, a koju je Ibrahimović napisao uz suradnju švedskog novinara Davida Lagercrantza, uvrštena je među šest finalista za nagradu, a dobitnik će biti poznat krajem studenoga.

Prema mišljenju komisije za nagradu "August", koja ime nosi po književniku Augustu Strindbergu, a dodjeljuje se od 1989. godine, Ibrahimovićevu autobiografiju krasi "precizan jezik, a ostavlja snažan dojam. Dojmljivi i ponekad oštri opisi čitatelja lako uvode u Zlatanov svijet, kako na tako i izvan terena".

Ibrahimovićeva autobiografija izdana je prošle jeseni, a već sada je jedna od najprodavanijih knjiga u švedskoj povijesti sa 500.000 prodanih primjeraka. U njoj veliki igrač opisuje svoje početke u predgrađu Malmoea Rosengaardu, ali i igranje u Ajaxu, Juventusu, Interu, Barceloni i Milanu.

GENOVA - Talijanski nogometni prvoligaš Genoa otpustila je dosadašnjeg trenera Luigija De Canija nakon nedjeljnog 2-4 poraza na domaćem terenu od Rome u susretu 8. prvenstvenog kola. Genoa je nakon prvih 15 minuta vodila sa 2-0, ali je potom dramatično pala i dopustila gostima preokret. Kao najvjerojatniji novi trener Genoe spominje se Luigi Del Neri, kojemu je posljednji posao bilo vođenje Juventusa u sezoni 2010/11.

PARIZ - Napadač Olympiquea Marseillea Andre-Pierre Gignac pauzirat će šest tjedana nakon što je slomio lijevo stopalo u prvenstvenoj utakmici u nedjelju u Troyesu, objavio je klub. Nakon dvije slabe sezone Marseilleu, ozljedama sklon Gignac je na početku ove odigrao ključnu ulogu u u šest pobjeda u kojima je postigao pet pogodaka. Marseille, koji je osvojio samo jedan bod iz zadnje tri utakmice, trenutačno je drugi sa 19 bodova iz devet utakmica iza vodećeg Paris St. Germaina zahvaljujući gol razlici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙