FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kraj partnerstva na hibridnim vozilima između BMW-a i PSA

BERLIN , 20. listopada 2012. (Hina/AFP) - Njemački proizvođač automobila marke BMW traži odštetu u iznosu od gotovo 50 milijuna eura od tvrtke PSA Peugeot Citroen, nakon završetka njihove suradnje na hibridnim vozilima, prenosi njemački časopis Wirtschaftswoche koji će se u prodaji pojaviti u ponedjeljak.

Prema izjavi visokopozicioniranog dužnosnika BMW-a, tvrtka zahtijeva gotovo 50 milijuna eura odštete zbog dodatnih troškova nastalih tijekom spomenutog partnerstva.

PSA i BMW, koji surađuju već deset godina, u veljači 2011. najavili su nastavak suradnje na području tehnologije hibridnih vozila. Trebalo je uložiti oko 100 milijuna eura u zajedničku kompaniju, stacioniranu u Muenchenu i u Mulhouseu. Ranije dogovoreni sporazum između Francuza i američke tvrtke General Motors početkom godine je izmijenjen, a iz BMW-a su računali da će PSA koristiti materijal razvijen u sklopu zajedničkog poduzeća, no to nije realizirano, objasnio je za Wirtschaftswoche dužnosnik BMW-a.

Partnerstvo dviju grupacija uskoro bi trebalo biti raskinuto, piše časopis. BMW će nastaviti kupovati motore od Peugeota za BMW Mini do 2015., no nakon toga će ih početi proizvoditi sam. Wirtschaftswoche prenosi kako iz uprave PSA najavljuju tješnju suradnju s američkim General Motorsom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙