FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blagi rast europskih burzi na početku tjedna

LONDON, 15. listopada 2012. (Hina/Reuters) - Na europskim burzama cijene dionica jutros su blago ojačale, jer su nade investitora da će Španjolska zatražiti financijsku pomoć ponešto zasjenile njihovu zabrinutost oko loše sezone objava poslovnih rezultata kompanija.

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica oko 9,30 sati bio je u plusu 0,1 posto, na 1.094,52 boda, nakon što je u petak oslabio 0,5 posto.

Oko 9,30 sati londonski Ftse, frankfurtski DAX i pariški CAC indeks bili su u plusu između 0,30 i 0,90 posto.

Španjolska bi mogla u studenome zatražiti međunarodnu financijsku pomoć, kazali su tijekom vikenda agenciji Reuters izvori iz eurozone. Španjolski zahtjev bio bi tada obrađen zajedno s revidiranim programom kreditiranja Grčke i Cipra, u sklopu jednog velikog paketa pomoći.

„Konačno počinjemo vidjeti nešto svjetla na kraju tunela u ovoj dužničkoj krizi u eurozoni, a ovoga nam se puta ne čini da je to svjetlo od nadolazećeg vlaka. No u isto vrijeme, imamo lošu sezonu objava poslovnih rezultata američkih kompanija, pa su investitori oprezni“, kaže David Thebault, čelnik trgovanja u investicijskom društvu Global Equities.

U većem fokusu investitora mogle bi se naći dionice financijskih institucija, nakon što su u petak objavljeni poslovni rezultati JP Morgan Chase i Wells Fargoa potaknuli zabrinutost oko smanjivanja profitnih marži u bankarskom sektoru, unatoč tome što su spomenute banke izvijestile o rekordnoj zaradi. Za jasnije smjernice investitori čekaju današnju objavu financijskih izvješća Citigroupa.

Na Tokijskoj burzi Nikkei indeks danas je ojačao 0,51 posto, na 8.577 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙