FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: oprezno trgovanje pred objavu poslovnih rezultata banaka

NEW YORK, 12. listopada 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas bilježe tek blage promjene, jer investitori za nove smjernice očekuju objavu poslovnih rezultata dviju velikih američkih banaka – JP Morgan Chasea i Wells Fargoa.

Terminski Dow Jones indeks oko 13,00 sati bio je u plusu 6 bodova, dok je tehnološki Nasdaq bio u minusu 2 boda.

Istodobno, terminski S&P 500 ojačao je 1,6 boda, i bio je iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

J.P. Morgan Chase danas će otvoriti sezonu objave poslovnih rezultata velikih banaka. Analitičari procjenjuju da je u trećem tromjesečju ostvario prihode od 24,4 milijarde dolara i zaradu od 1,21 dolar po dionici. Posebnu pozornost usmjerit će procjenama izvršnog direktora banke Jamesa Dimona o budućem poslovanju.

S obzirom na veličinu i doseg, JP Morgan će svojih poslovnim izvješćem investitorima dati smjernice što mogu očekivati u ostatku sezone objava poslovnih rezultata banaka, i to ne samo američkih nego i europskih, kažu analitičari.

Nove smjernice investitorima dat će i najnoviji podatak američkog ministarstva rada o indeksu proizvođačkih cijena za rujna. Ekonomisti u anketi Reutersa procjenjuju da je inflacija u tome mjesecu oslabila s kolovoških 1,7 na 0,7 posto.

A u svjetlu prošlotjednog neočekivanog spuštanja stope nezaposlenosti u SAD-u, analitičari s nestrpljenjem danas očekuju objavu indeksa povjerenja američkih potrošača u listopadu, da vide kako Amerikanci gledaju na poboljšanje situacije na tržištu rada. Procjenjuju da bi indeks povjerenja mogao oslabiti s rujanskih 78,3 na 78 bodova.

Na europskim burzama oprezno se trguje, jer investitori nisu skloni rizičnim ulaganjima s obzirom na slab početak sezone objave poslovnih rezultata kompanija za treće tromjesečje. Trenutno su londonski Ftse, pariški CAC i frankfurtski DAX u minusu između 0,16 i 0,26 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙