FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blic: Dačić šef pregovaračkog tima za Kosovo

BEOGRAD, 13. listopada 2012. (Hina) - Srbijanski premijer Ivica Dačić bit će šef pregovaračkog tima Srbije u razgovorima o rješenju za Kosovo, piše u subotu beogradski "Blic", pozivajući se na krugove bliske srbijanskom premijeru i uredu visoke predstavnice Europske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Catherine Ashton, koja će imati glavnu posredničku ulogu.

U srbijanskom pregovaračkom timu, navodi ovoj list, bit će i neki od ministara čiji se resori odnose na glavna pitanja o kojima će se pregovarati, među ostalima i ministrica energetike, razvoja i okoliša Zorana Mihajlović.

Diplomatski krugovi u Bruxellesu tvrde da su uredi Catherine Ashton, srbijanskih predsjednika i premijera Tomislava Nikolića i Ivice Dačića, te kosovskog premijera Hashima Thacija "u intenzivnim kontaktima", kao i da je Nikolić "dao do znanja kako želi da se kosovsko pitanje riješi već u prvoj godini mandata ove vlade", navodi beogradski dnevnik "Blic".

Nakon susreta s Catherine Ashton na marginama Opće skupštine UN u New Yorku, Tomislav Nikolić je rekao da Beograd za razgovore s Prištinom treba odrediti šefa pregovaračkog tima s najviše političke razine, nagovijestivši time kako bi na čelu srbijanskog tima mogao bi biti premijer Ivica Dačić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙