FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wilhelm: Njemačka ne traži da Srbija prizna Kosovo

BEOGRAD, 4. listopada 2012. (Hina) - Njemačka ne traži da Srbija prizna nezavisnost Kosova, ali se želi uvjeriti u njenu posvećenost normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, izjavio je u četvrtak u Beogradu njemački veleposlanik Heinz Wilhelm.

Kako su izvijestili beogradski elektronički mediji, Wilhelm je u razgovoru s potpredsjednicom vlade za europske integracije Suzanom Grubješić posebno istaknuo interes Njemačke da Srbija što prije postane članicom Europske unije i naglasio da nema novih uvjeta Srbiji na putu ka EU.

Veleposlanik je podsjetio i na primjer dvije Njemačke koje nisu jedna drugu priznavale, sugerirajući kako bi se "iz tog slučaja možda mogle naći smjernice koje bi pomogle postizanju trajnog i održivog rješenja za Kosovo", priopćeno je iz kabineta potpredsjednice vlade.

Grubješić je tom prigodom ponovila da su eurointegracije "prioritet nove vlade Srbije koja je odlučna provesti sve neophodne unutrašnje reforme, posebno u području gospodarstva, pravosuđa i borbe protiv korupcije”.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙