FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mateši bolje, Izborna skupština HOO-a 12. studenoga

ZAGREB, 12. listopada 2012. (Hina) - Počasni predsjednik i glavni tajnik Hrvatskoga olimpijskog odbora (HOO) Antun Vrdoljak i Josip Čop posjetili su u petak u bolnici u Barceloni predsjednika HOO-a Zlatka Matešu te su se dogovorili da se Izborna skupština HOO-a, koja se trebala održati 22. listopada, održi 12. studenoga.

Zlatku Mateši pozlilo je tijekom sastanka izvršnog odbora Europskih olimpijskih odbora 28. rujna u Andori pa je vozilom hitne pomoći prevezen u bolnicu u Barceloni, gdje mu je 29. rujna ugrađeno pet srčanih premosnica. Tek je jučer napustio odjel intezivne njege, a po procjeni liječnika, dobro se oporavlja, ali se još neko vrijeme ne smije izlagati većim tjelesnim naporima.

Zlatko Mateša, nakon Antuna Vrdoljaka i Zdravka Hebela, treći je predsjednik HOO-a od negova utemeljenja 1991. godine i zasad je jedini kandidat za novi predsjednički mandat za koji se kandidature primaju do nedelje, 14. listopada.

Odgoda Izborne skupštine dokaz je da će Zlatko Mateša ostati pri kandidaturi za četvrti mandat na čelu HOO-a, za što je dobio potporu većine nacionalnih sportskih saveza.

Zlatko Mateša na čelo HOO-a došao je u listopadu 2002., nakon ostavke Zdravka Hebela, kada je preuzeo dužnost do završetka Olimpijskih igara u Ateni 2004. godine. Drugi i puni četverogodišnji mandat "odradio" je do završetka Olimpijskih igara u Pekingu 2008., a 22. listopada 2008. dobio je i treći mandat do završetka Olimpijskih igara u Londonu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙