FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 10. listopada 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Dva dana prije kvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će se 2014. godine održati u Brazilu protiv Makedonije u Skoplju s početkom u 20.30 sati izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac odiše optimizmom."Prezadovoljan sam radom i aktivnostima igrača na ovim pripremama. Angažman, želja i motivacija su maksimalni, a to je preduvjet za ono što nas čeka u Skoplju. Bit će to jednako teška, ako ne i teža utakmica od one u Belgiji, ali ako budemo trkački jednako raspoloženi i jednako agresivni kao naši domaćini tada rezultat neće izostati jer smo tehnički kvalitetniji", rekao je Štimac.Iako nije želio govoriti o sastavu s kojim će započeti dvoboj u Skoplju, Štimac je istaknuo kako ima "slatke brige".

"Puno je onih koji konkuriraju za prvih 11. Spremamo se na način da se možemo adaptirati na sve što nas čeka u ovoj utakmici, ali ključno je da se moramo nametnuti i kroz igru tražiti pozitivan ishod", naglasio je Štimac.

Izbornik se osvrnuo i na suparnika kojega iznimno poštuje.

"Makedonci imaju razloga vjerovati da mogu izvući pozitivan rezultat s obzirom na ono što su pokazali u prve dvije utakmice. U Skoplju nas čeka rasprodan stadion, ali tako je svugdje gdje dolazi Hrvatska. To znači da nas poštuju i da vrijedimo. Svi su željni našeg 'skalpa', a nečim smo to zaslužili", dodao je Štimac.

Novinarima su se obratila i dvojica novih igrača u hrvatskoj reprezentaciji, Dinamov veznjak Jorge Sammir i vratar moskovskog Lokomotiva Dario Krešić, kojima je ovo prvo reprezentativno okupljanje.

"Sretan sam što sam u reprezentaciji. Ne znam hoću li i zaigrati, ali siguran sam da ćemo pobijediti", istaknuo je Sammir.

Krešić je branio za mlađe reprezentativne selekcije Hrvatske, a u dobi od 28 godina prvi je put stigao u krug reprezentativaca. Za sada ima status trećeg vratara.

"Nikada nisam prestao vjerovati u poziv, a sad akada sam tu ne bi imalo smisla zadovoljiti se statusom trećeg vratara", naglasio je ambiciju Krešić.

ZAGREB

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša do kraja će današnjeg dana napustiti odjel intenzivne njege u bolnici u Barceloni,te će biti premješten na odgovarajući bolnički odjel, priopćeno je iz HOO-a. Matešin povratak u Hrvatsku očekuje se koncem sljedećeg tjedna, dok će počasni predsjednik HOO-a Antun Vrdoljak i glavni tajnik HOO-a Josip Čop otputovati u četvrtak u Barcelonu kako bi posjetili čelnog čovjeka hrvatskog sporta.

Mateša (63) se u bolnici u Barceloni nalazi od 29. rujna, gdje je prevežen nakon što mu je dan ranije pozlilo na sastanku Izvršnog odbora europskih olimpijskih odbora u Andori. U Barceloni je operiran, te mu je ugrađeno pet srčanih premosnica.

ZAGREB

Napadač Pittsburgh Penguinsa Dustin Jeffrey novi je član zagrebačkog Medveščaka, a ujedno i prvi hokejaš koji je izravno iz NHL-lige pristupio jednom hrvatskom klubu.Kanađanin Jeffrey (24) može igrati na poziciji centra i na lijevom krilu, a sve četiri godine u NHL-u proveo je kao član Penguinsa. U Medveščak dolazi zahvaljujući štrajku u NHL-ligi, te jednom od sponzora Medveščaka koji je uplatio visoko osguranje.

Jeffrey je 2007. izabran na NHL draftu kao 171. izbor od strane Pittsburgh Penguinsa, a u listopadu iste godine potpisao je i trogodišnji ugovor s Penguinsima, za koje je dosada nastupio u 66 utakmica, te postigao 12 golova i 9 asistencija. Ugovor za ovu sezonu Jeffrey ima i dalje s NHL klubom iz Pittsburgha, ali zbog lockouta u NHL-u odlučio se pridružiti Medvjedima i okušati se u EBEL-u.

"Puno sam čuo o Medveščaku ,Zagrebu i navijačima od Alana Letanga. Želio sam iskusiti kako je igrati u Europi, a želio sam za vrijeme 'lockouta' igrati jake utakmice, a ne samo trenirati", rekao je Jeffrey na današnjoj konferenciji za novinare.

Jeffrey je kazao kako je on napadač koji dobro igra u situacijama s igračem više i s igračem manje, odgovaran je u obrambenim zadaćama, ali je isto tako spreman zaprijetiti suparničkoj momčadi ukoliko mu se ukaže prilika.

"Trebat će mi vremena za prilagodbu, ali hokej je hokej gdje god ga igrao. Naravno da moraš raditi prema trenerovom sistemu, ali kada si na ledu sve je stvar instinkta. Veselim se prvom treningu s novom momčadi", rekao je 24-godišnji Kanađanin.

Medveščak je od danas sedmi klub EBEL lige koji se pojačao igračima iz najjače hokejaške lige svijeta.

SPLIT

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu objavilo je kako ne postoje sumnje da su dužnosnici Hajduka počinili kazneno djelo prilikom ovoljetnog prijelaza nogometaša Anasa Sharbinija iz Hajduka u Saudijsku Arabiju.Dio medija je nedavno u svojim napisima izražavao dvojbe u zakonitost Sharbinijevog transnfera iz Hajduka u Saudijsku Arabiju.

Povodom upita novinara glede zaprimljene anonimne kaznene prijave vezane za eventualne nezakonitosti oko transfera igrača Anasa Sharbinija u nogometni klub Al Ittihad iz Saudijske Arabije, nadležno Općinsko državno odvjetništvo u Splitu priopćuje kako nakon provedenih izvida nije našlo mjesta državnoodvjetničkom postupanju, s obzirom da ne postoje osnove sumnje u počinjenje kaznenih djela od strane odgovornih osoba HNK Hajduk š.d.d. iz Splita za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti, navodi se večeras na službenoj internet stranici Državnog odvjetništva.

LONDON

Međunarodni nogometni savez (FIFA) pokrenuo je akciju kojom se želi smanjiti broj praznih mjesta na stadionima tijekom Svjetskog nogometnog prenstva u Brazilu 2014., a FIFA tvrdi da se radi isključivo o sponzorskim ulaznicama. Velika natjecanja poput Europskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj, Olimpijskih igara u Londonu i Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi izgubili su na spektakularnosti jer stadioni nisu bili ispunjeni do posljednjeg mjesta, a razlog je taj što veliki dio sponzora nije iskoristio svoje ulaznice.

"Ubuduće nitko neće imati pravo da se na pojavi na svom mjestu. Sve te sponzorske ulaznice bit će podijeljene na dan utakmice i moći će se preusmjeriti na druge osobe", kazao je direktor marketinga FIFA-e Thierry Weil, koji je dodao kako će sve kompanije morati tri dana unaprijed odrediti korisnike ulaznica. Svjetsko prvenstvo u nogometu održat će se od 12. lipnja do 13. srpnja 2014. godine u Brazilu, a cijene ulaznica bit će poznade u studenome.

BERN

Disciplinska komisija Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) poništila je 2-0 pobjedu Sudana protiv Zambije u susretu 1. kola drugog kruga afričkih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu, te je spomenutu utakmicu registrirala sa 3-0 u korist aktualnog afričkog prvaka jer je za Sudan igrao nogometaš koji nije imao pravo nastupa.Iz FIFA-e nisu objavili o kojem je igraču riječ, ali zambijski mediji navode kako se radi o strijelcu drugog pogotka Saifu Aliju koji je trebao propustiti susret zbog suspenzije.

Nakon ovakve odluke FIFA-e stanje na ljestvici skupine D uvelike je izmijenjeno. Na čelo je izbila Zambija s maksimalnih šest bodova ispred Gane koja je druga s tri, dok Sudan i Lesoto imaju po bod. Samo pobjednik skupine izborit će nastup u trećem krugu kvalifikacija za odlazak na SP.

Sudan je najavio žalbu na ovu odluku.

ZAGREB

Hrvatska muška curling reprezentacija osvojila je drugo mjesto i srebrnu medalju na Europskom prvenstvu skupine C u turskom Erzerumu uz omjer od osam pobjeda i samo jednim porazom. Ovim uspjehom naši reprezentativci ostvarili su pravo sudjelovanja na Europskom prvenstvu u švedskom Karlstadu u prosincu.Hrvatska muška reprezentacija natjecanje je završila sa šest pobjeda u skupini i u doigravanje ušla s prve pozicije. U igri za prvo mjesto protiv domaćina Turske momčad Alena Čadeža izgubila je u posljednjem "endu" u neizvjesnoj utakmici do samoga kraja rezultatom 3-4. Pravila razigravanja u curlingu nalažu da se potom igra razigrava za drugu i treću poziciju, a u tom je susretu Hrvatska lakoćom pobijedila Sloveniju sa 9-2.

Naša ženska reprezentacija EP je završila na četvrtom mjestu, nakon što je u igri za ulazak u doigravanje izgubila od Nizozemske.

Konačni poredak,

muški: Turska, Hrvatska, Slovenija, Bjelorusija, Island, Luksemburg, Rumunjska

žene: Bjelorusija, Turska, Nizozemska, Hrvatska, Slovenija, Rumunjska

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙