FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Župan Koren: sporna namjera o preseljenju dijela štićenika iz doma

KOPRIVNICA, 10. listopada 2012. (Hina) - Koprivničko-križevački župan Darko Koren (HSS) na današnjoj konferenciji za novinare ocijenio je spornim namjeru Ministarstva socijalne politike i mladih da se iz Doma za nezbrinutu djecu "Svitanje" iz Koprivnice preseli dio štićenika, odnosno djecu koja su na poludnevnom boravku.

Tijekom prošlotjednog posjeta Koprivnici ministrica Milanka Opačić rekla je kako će dio djece biti preseljen u unajmljenu obiteljsku kuću jer je zgrada u kojoj se trenutačno nalaze u vlasništvu Crkve. Osim toga, rečeno je da će dio djece, i to samo ona koja su na poludnevnom boravku u tom domu, pronaći smještaj na trećem katu zgrade u kojoj je i Zavod za javno zdravstvo. Upravo to preseljenje u zgradu zavoda, inače u vlasništvu Koprivničko-križevačke žpanije, Koren smatra spornim jer prostorije na trećem katu, rekao je, "nisu adekvatne za pružanje usluge poludnevnog smještaja djece".

"Kao prvo, o toj namjeri mene kao župana koji jedini daje suglasnost na ustupanje spornih prostorija nitko nije obavijestio, niti je itko o toj temi sa mnom službeno razgovarao", istaknuo je Koren i ocijenio kako to govori o "vazalskom odnosu" ljudi iz ministarstva prema njima u županiji.

I struka, tvrdi župan, smatra kako taj prostor ne zadovoljava osnovne uvjete da djeca u njemu mogu boraviti u poludnevnom smještaju.

On je cijeli slučaj opisao kao skupljanje političkih bodova na račun djece, što smatra najnižim oblikom političke kampanje, za što je optužio ministričine suradnike koji su je, po njegovu mišljenju, loše savjetovali.

Na novinarsko pitanje okrivljuje li za cijeli slučaj zamjenika ministrice Darka Ledinskog, koji se na prošlim lokalnim izborima kandidirao za mjesto župana, Koren je odgovorio kako trenutačno neće nikog imenovati jer želi ostaviti otvorena vrata za dogovor budući da mu je u svemu briga za dobrobit djece na prvome mjestu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙