FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dječji tjedan u Hrvatskoj od 1. do 7. listopada

ZAGREB, 26. rujna 2012. (Hina) - U okviru manifestacije Dječji tjedan u Hrvatskoj, koja će se održati od 1. listopada do 7. listopada, bit će organizirani susreti djece s gradonačelnicima i načelnicima, radionice o dječjim pravima i životu djece u Europi, javni skupovi te nastupi djece i članova društava Naša djeca u lokalnim medijima.

Cilj Dječjeg tjedna, čiji je moto "Ljubav djeci prije svega!", jest usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, priopćeno je danas iz Saveza društava naša djeca.

Budući da je ova godina proglašena Europskom godinom aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti, 2. listopada obilježit će se i "Dan djedova i baka". U sklopu toga održat će se igre i radionice djece zajedno s djedovima i bakama kako bi se osvijestila njihova uloga u obitelji i društva u cjelini.

Organizatori su najavili i svoju podršku obilježavanju Međunarodnog dana djevojčica kako bi se naglasili jedinstveni izazovi i problemi s kojima se suočavaju djevojčice u mnogim zemljama u razvoju te kako bi se prepoznala jednaka prava djevojčica.

Organizatorima Tjedna - Savezu društava Naša djeca i društvima Naša djeca pridružit će se i brojne druge udruge, ustanove i koordinacijski odbori akcije gradovi i općine - prijatelji djece.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙