FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren 15. osječki jesenski sajam

OSIJEK, 4. listopada 2012. (Hina) - Na sajamskom prostoru Pampas u Osijeku danas je otvoren 15. osječki jesenski sajam na kojem do nedjelje, 7. listopada, svoje proizvode i usluge predstavlja 160 izlagača iz zemlje i inozemstva.

Na 2000 četvornih metara unutarnjeg i 5000 četvornih metara vanjskog prostora tijekom sajamskih dana bit će predstavljena najnovija dostignuća i potencijali u gospodarstvu, poljoprivredi, autohtoni ekološki proizvodi, štednji energije i ostalom. Uz niz znanstvenih skupova i radionica održat će se i ocjenjivanje meda, a posjetiteljima se nudi bogata gastro ponuda.

Otvarajući sajam osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić istaknuo je kako je ta županija prava riznica prirodnih ljepota i bogatstva kao i tradicije koji su veliki potencijali za razvoj gospodarstva kroz kontinentalni turizam.

Osijek je ne tako davno bio poznati sajamski grad u regiji i to želimo vratiti, a sudeći po broju izlagača i posjetitelja za to ima i razloga i mogućnosti, rekao je Šišljagić. Posebno važnim je ocijenio sudjelovanje malih obiteljskih gospodarstava koji svojom originalnom ponudom, prije svega autohtonih i ekoloških proizvoda, mogu doći i do najizbirljivijih kupaca.

Na sajmu svoj štand ima i Osječko-baranjska županija, a na njemu se mogu dobiti informacije o mogućnostima ulaganja, kao i razlozima zašto je baš Osječko-baranjska županija sve zanimljivija za razna ulaganja.

Direktor Osječkog sajma d.o.o. Hrvoje Kralj izrazio je zadovoljstvo što se i u posebnom teškim gospodarskim uvjetima odazvao velik broj izlagača. Osječko-baranjska županija unatoč teškim vremenima i u uvjetima globalne krize privlači sve više gospodarstvenika, među kojima i malih, koji ocjenjuju da je to dio Hrvatske čiji su potencijali isplativi i otvaraju mogućnost za dobro osmišljene projekte.

Pokrovitelj 15. osječkog jesenskog sajma su predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, Grad Osijek, Osječko-baranjska županija i HGK Županijska komora Osijek.

(Hina) xvs yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙