FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uhićen 28-godišnjak osumnjičen za ubojstvo Selene Macedo

SPLIT, 3. listopada 2012. (Hina) - Splitska policija je uhitila 28-godišnjaka iz Splita za kojeg se sumnja da je na Marjanu ubio Meksikanku Selenu Macedo (31), potvrđeno je na današnjoj izvanrednoj konferenciji za medije u splitskoj policiji.

Na konferenciji su bili ravnatelj policije Vlado Dominić, načelnik uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić, županijski državni odvjetnik Michele Squiccimarro, načelnik PU splitsko-dalmatinske Zoran Petričević, te načelnik sektora kriminalističke policije te PU Ante Matković.

Uhićeni mladić je predan pritvorskom nadzorniku, a tijekom popodneva će uz kaznenu prijavu za teško ubojstvo biti priveden na ispitivanje i u Županijsko državno odvjetništvo.

Ante Matković je kazao kako policija još nije utvrdila motiv ubojstva Selene Macedo, ali da je utvrđeno da je dres NK Milana, koji je pronađen u ruksaku nedaleko mjesta ubojstva, vlasništvo 28- godišnjeg uhićenika.

"Radi se o muškarcu koji je nezaposlen. Završio je srednju školu, a povremeno je radio na građevini. Do sada nije sudski kažnjavan. Mir se vratio na Marjan i u Split. Građani mogu biti opet mirni. Obitelji ubijene Meksikanke i ovim putem izražavamo sućut, a građanima i svima onima koji su nam se javljali sa informacijama zahvaljujemo na pomoći", rekao je ravnatelj Dominić.

Kako je rečeno, od 22. kolovoza kada je prijavljen nestanak Selene Macedo, koja je toga dana s bratom Emanuelom šetala po Marjanu, policija je obavila 280 obavijesnih razgovora i kriminalistički istražila 80 potencijalnih osumnjičenika.

Potvrđeno je kako je tijekom kriminalističke istrage prikupljeno nekoliko dokaza protiv 28-godišnjaka. "Imali smo iznimnu koordinaciju policije i odvjetništva. Očevid je kvalitetno proveden, a počinitelj je otkriven u vrlo kratkom vremenu. Jedino što još mogu reći je da će Županijsko državno odvjetništvo popodne tražiti pritvor za osumnjičenika", rekao je novinarima županijski državni odvjetnik Squiccimarro.

Uhićeni 28-godišnjak je do sada prijavljivan prekršajno i dva puta kazneno za imovinske delikte, rečeno je na konferenciji za medije, a o detaljima pronađenih tragova koji teško terete uhićenoga nije željela govoriti ni policija ni odvjetništvo.

Neslužbeno se doznaje kako je 28- godišnjaka policiji prijavio susjed i tako je uhićen.

Selena Macedo je nestala 22. kolovoza na Marjanu gdje se šetala s bratom. U jednom momentu je željela snimiti panoramsku fotografiju Splita, te se sama uputila put ZOO vrta i nakon toga je brat više nije vidio. Policiji je rekao da ju je prvo išao sam tražiti, a oko 22,30 sati alarmirao upravu hostela u kojem su odsjeli. Policiju je pozvao upravitelj hostela i već je te noći započela potraga na Marjanu, a pronađena je mrtva 25. kolovoza na području Telegrin na Marjanu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙