FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: odluka Feda usmjerit će tržište

NEW YORK, 13. rujna 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi trenutačno su u blagom minusu, a u kojem će se smjeru danas kretati cijene dionica na Wall Streetu ovisi isključivo o tome hoće li Fed dodatno olabaviti monetarnu politiku.

Dow Jones terminski indeks bio je u 14,30 sati u minusu 25, a Nasdaq indeks 4,50 bodova.

S&P terminski indeks oslabio je 2,2 boda i ispod je fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Od početka lipnja S&P 500 indeks porastao je više od 9 posto, što se ponajviše zahvaljuje očekivanjima ulagača da će američka središnja banka pokrenuti novi, treći krug kvantitativnog popuštanja monetarne politike kako bi potaknula rast uspavanog gospodarstva.

U anketi Reutersa analitičari procjenjuju da je 65 posto izgleda da će čelnici Feda, nakon dvodnevne sjednice, danas najaviti dodatno labavljenje monetarne politike.

No, ako to ne učine, tržište će izgubiti podršku koja je mjesecima poticala rast cijena dionica.

Zbog toga se i na europskim burzama danas trguje oprezno. U 14,30 sati londonski FTSE indeks bio je u blagom plusu, dok su frankfurtski DAX i pariški CAC indeks bili u minusu između 0,4 i 0,8 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙