FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Festival pjevačkih zborova Matice umirovljenika

POŽEGA, 1. listopada 2012. (Hina) - U povodu Međunarodnog dana starijih osoba, danas je u Požegi održan 1. festival pjevačkih zborova Matice umirovljenika Hrvatske na kojem je sudjelovalo 11 zborova iz svih krajeva Hrvatske.

Zamjenik ministra rada i mirovinskog sustava Božidar Štubelj tom je prigodom najavio da će uskoro početi raditi nacionalno vijeće za umirovljenike koje bi trebalo pridonijeti rješavanju problematike u mirovinskome i zdravstvenom osiguranju, socijalnoj politici i zaštiti starijih osoba.

Istaknuo je kako je vlada svjesna da su starije osobe u društvu iznimno osjetljiva kategorija stanovništva te podupire unaprjeđenje dijaloga i savjetovanja o svim bitnim pitanjima u vezi s umirovljenicima i starijim osobama. Dodao je kako vlada nastavlja provoditi politiku socijalne osjetljivosti i socijalnog dijaloga.

S tim u vezi, podsjetio je da su se ove godine mirovine dva puta usklađivale, što potvrđuje da vlada pravodobno osigurava dovoljno novca za mirovine i brine se o umirovljeničkoj populaciji.

Od iduće godine, rekao je Štubelj, počet će i široka javna rasprava o daljnjem razvoju mirovinskog sustava te će se s nacionalnim vijećem za umirovljenike raditi na novom zakonu o mirovinskom osiguranju.

Na težak položaj umirovljenika upozorio je i Vladimir Nožarić, predsjednik Matice umirovljenika Hrvatske koja je organizator te manifestacije.

"Uz puno razumijevanje svih problema u državi i društvu, ne možemo se pomiriti s time da biti u mirovini znači biti u siromaštvu. To nije u interesu nikome, pa ni sadašnjim radnicima, budućim umirovljenicima", istaknuo je Nožarić dodajući kako su u Matici umirovljenika Hrvatske zabrinuti i zbog "divljanja cijena" te će i ubuduće svojim članovima, i svima ostalima, nastojati osigurati popuste na kupnju prehrambenih proizvoda kako bi im ublažili teško stanje zbog malih mirovina.

Sudionike 1. festivala pjevačkih zborova Matice umirovljenika Hrvatske pozdravili su i požeški gradonačelnik Zdravko Ronko i Zvonko Čorak, predsjednik Koordinacije umirovljeničkih udruga Požeško-slavonske županije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙