FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSU: 1. hrvatski festival osoba starije životne dobi "Zlatna dob"

ZAGREB, 28. rujna 2012. (Hina) - Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Silvano Hrelja na današnjoj je konferenciji za novinare najavio održavanje Prvog hrvatskog festivala osoba starije životne dobi "Zlatna dob" koji će se održati u ponedjeljak, 1. listopada u Koncertnoj dvorani "Vatroslava Lisinskog".

Pokrovitelj festivala je predsjednik RH Ivo Josipović, a supokrovitelj Grad Zagreb.

Hrelja je istaknuo da, iako je HSU inicirao održavanje festivala, festival nema političke konotacije. Dodao je da je festival "Zlatna dob" festival svih građana, a u njegovoj organizaciji sudjeluju zagrebački Klub umirovljenika, Matica umirovljenika Hrvatske, Matica umirovljenika grada Zagreba, Sindikat umirovljenika Hrvatske, Zaklada "Zajednički put" i Grad Zagreb.

Naglašavajući da će se festival održati na Međunarodni dan osoba starije životne dobi, najavio je da će se, uz cjelodnevni program u KD "Vatroslava Lisinskog", ujutro održati i tradicionalni gerontološki tulum na Zrinjevcu. Festival će u 10 sati u "KD "Vatroslava Lisinskog" otvoriti potpredsjednik vlade Neven Mimica, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik HSU-a, a u 19,30 sati na završnom koncertu nazočnima će se obratiti predsjednik Republike Ivo Josipović, ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić te predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić.

Hrelja je rekao da će tijekom cjelodnevnog druženja na festivalu nastupiti više od 500 izvođača, a biti će održano više stručnih skupova, kreativnih radionica i izložbi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙