FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obersnel o koordinaciji za praćenje projekta Gateway

RIJEKA , 28. rujna 2012. (Hina) - Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel je svojoj današnjoj redovitoj konferenciji za novinstvo izvijestio da namjerava proširiti koordinacijsko tijelo za praćenje provedbe projekta Rijeka Gateway koje bi imalo širi zadatak u promoviranju riječkog prometnog pravca.

Obersnel je rekao da će predložiti da u to tijelo, u kojemu su sada čelnici Lučke uprave, Luke Rijeka i gradonačelnik, uđu i predstavnici drugih tvrtki koje su povezane s riječkim prometnim pravcem. Ubuduće bi oni zajedničkim naporom predstavljali komparativne prednosti riječkog prometnog pravca na svjetskom tržištu, kazao je Obersnel i istaknuo da je to važno zbog skorog ulaska Hrvatske u EU i sve većeg interesa za taj pravac.

Projekt Rijeka Gateway, pokrenut 2003. godine s ciljem obnove riječke luke i prometnih pravaca prema unutrašnjosti, financiran je kreditom Svjetske banke. Koordinacijsko tijelo bilo je osnovano po njenom zahtjevu.

Do sad se to tijelo sastalo tek nekoliko puta i to na traženje Lučke uprave zbog potrebe očitovanja na određena pitanja oko realizacije projekta, rekao je gradonačelnik. Sad, nakon promjena na čelu Lučke uprave i Luke Rijeka, očekujem mnogo kvalitetniju suradnju, kazao je Obersnel.

Boljoj povezanosti Rijeke doprinosi i vlak koji će voziti na liniji Zagreb-Beč, koji je danas imao promotivnu vožnju, kazao je gradonačelnik. Ta linija uspostavlja se u sklopu europskog projekta prometne povezanosti jugoistočne Europe s unutrašnjošću i ukazuje na potrebu izgradnje nove pruge ili obnove postojeće pruge od Rijeke, kazao je riječki gradonačelnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙