FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za utorak, 4. rujna

ZAGREB, 4. rujna 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za utorak, 4. rujna koje ćemo popratiti fotografijama:

ZAGREB - Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) Hrvatskog sabora odlučivat će o zahtjevu DORH-a za davanjem odobrenja za pokretanje kaznenog postupka protiv HDZ-ovog zastupnika Petra Čobankovića zbog slučaja Planinska (11 sati, Trg Sv. Marka 6). Bivši ministar regionalnog razvoja Čobanković trećeoptuženi je u USKOK-ovoj optužnici za spornu prodaju zgrade u Planinskoj ulici u Zagrebu 2009. Prvooptuženi je bivši premijer Ivo Sanader, a optuženi su i bivši HDZ-ov saborski zastupnik Stjepan Fiolić te glavni direktor Inženjerskog biroa Mladen Mlinarević. Optužnicom ih se tereti da su Ministarstvu regionalnog razvoja šumarstva i vodnoga gospodarstva prodali nekretninu u Planinskoj ulici po znatno većoj cijeni od tržišne i time oštetili državu za 37,9 milijuna kuna.

RIJEKA/ZAGREB - Gradonačelnik londonskog Cityja Alderman David Wootton 4. i 5. rujna boravi u posjetu Hrvatskoj gdje će s predstavnicima hrvatskih vlasti, s predstavnicima grada Rijeke te gospodarstvenicima razgovarati o mogućnostima ulaganja i poboljšanja gospodarske suradnje te predstaviti mogućnosti pružanja stručne pomoći Hrvatskoj u procesu pristupanja Europskoj uniji. Londonski City u svijetu nosi epitet najvažnijeg globalnog središta financijske industrije, a na njegovu čelu se nalazi gradonačelnik kojemu mandat traje godinu dana. Prvi dan boravka u Hrvatskoj, 4. rujna Alderman David Wootton će posjetiti Rijeku gdje će se sastati s gradonačelnikom Vojkom Obersnelom, a razgovarat će se o mogućnostima daljnjeg razvoja Luke Rijeka, o projektu Rijeka Gateway, projektu LNG terminala, nizinskoj pruzi Rijeka-Zagreb te drugim mogućim investicijskim projektima (13,15 sati, izjave za novinare, Korzo 16, Rijeka). U Zagrebu će gradonačelnik londonskog Cityja sudjelovati na okruglom stolu "Razvoj financijskih instrumenata i povećanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva", koji organiziraju Britansko veleposlanstvo i UK Trade&Investmenta u partnerstvu s magazinom Banka (18,00 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2, Zagreb).

ZAGREB - Međunarodni atletski miting "IAAF World Challenge Zagreb", Memorijal Borisa Hanžekovića (16 sati, stadion Mladosti na Savi).

LONDON - Nastavak natjecanja na Paraolimpijskim igrama u Londonu.

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Uroš Andrić

Poslije podne: Tamara Šprihal

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙