FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 21. rujna

ZAGREB, 20. rujna 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 21. rujna:

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Trg sv. Marka)

ZAGREB - Sjednica Mandatno-imunitetnog povjerenstva Hrvatskog sabora na kojoj će se raspravljati o prestanku mirovanja zastupničkog mandata Josipa Friščića i prestanku obnašanja zastupničke dužnosti zamjenika zastupnika Damira Bajsa (9 sati, Hrvatski sabor, dvorana Janka Draškovića, 202/2, Trg sv. marka 6).

POŽEGA - Potpredsjednica vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić i ministar branitelja Predrag Matić posjetit će Grad Požegu povodom potpisivanja Ugovora o sufinanciranju projekta rješavanja pristupačnosti objektima osobama s invaliditetom (13 sati, Gradska vijećnica). Izjave za medije predviđene su u 13,30 sati. Potpredsjednica Opačić i ministar Matić prisustvovat će prijamu za požeške roditelje i njihove bebe rođene u travnju i svibnju. Prijam tradicionalno upriličuje gradonačelnik Požege Zdravko Ronko (15 sati, Gradska vijećnica).

ZAGREB - Konferencija za medije Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata (HNS) o temi kako zaustaviti diskriminaciju Roma u obrazovnom sustavu, s osvrtom na posljednji slučaj u Međimurju. Govorit će saborski zastupnici HNS-a Igor Kolman i Goran Beus Richembergh te član Kluba zastupnika HNS-a i zastupnik romske nacionalne manjine u Saboru Veljko Kajtazi. Na konferenciji će im se pridružiti i predstavnici romske manjine iz Međimurja (10 sati, Središnji ured HNS-a, Kneza Mislava 8)

ZAGREB - U povodu međunarodnog Dana prava na pristup informacijama, 28. rujna održat će se konferencija za novinare u Agenciji za zaštitu osobnih podataka. Ravnatelj Agencije Dubravko Bilić govorit će o programu "Građani imaju pravo znati" te o slučajevima iz prakse. Agencija za zaštitu osobnih podataka neovisno je tijelo koje obavlja stručne i upravne poslove u vezi sa zaštitom osobnih podataka, uključujući rješavanje žalbi temeljem Zakona o pravu na pristup informacijama. Od 24. do 28. rujna održat će se Dani prava na pristup informacijama, kojima Agencija želi podići svijest građana o pravu na pristup informacijama kojima raspolažu i nadziru tijela javne vlasti (11 sati, Agencija za zaštitu osobnih podataka, Martićeva 14).

ZAGREB - Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i resorni pročelnik Mirko Herak održat će konferenciju za novinare s temama: Revizija financijskih izvještaja u Zagrebačkom holdingu i Antikorupcijsko povjerenstvo (u 11 sati, zgrada Gradske uprave, dvorana 372, Trg Stjepana Radića 1).

VARAŽDIN - Obilježavanje 21. obljetnice oslobođenja Grada Varaždina i Varaždinske županije. U spomen na 22. rujna – Dan oslobođenja Grada i županije, bit će održan prigodan program s kojim su se složile sve braniteljske udruge proistekle iz Domovinskog rata. Tijekom svečanosti bit će položeni vijenci i upaljene svijeće za poginule branitelje. Uz gradonačelnika Gorana Habuša i župana Predraga Štromara, nazočnima će se obratiti Ivan Rukljić, zapovjednik obrane grada i Čedomil Cesarec, predsjednik Kriznog štaba 1991. godine (10 sati ispred križa na Trgu slobode kod crkve Svetog Nikole).

VARAŽDIN - Svečano otvorenje 42. varaždinskih baroknih večeri koncertom Zbora bečkih dječaka i ansambla Bach Consort Wien (20 sati, varaždinska Katedrala). Varaždinske barokne večeri će do 2. listopada ljubiteljima klasične glazbe ponuditi ukupno 27 koncerata.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Jasna Nahtigal Lazarić

popodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙