FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Federacija BiH: Ministar branitelja zbog revizije dobio prijetnje smrću

MOSTAR/SARAJEVO, 27. rujna 2012. (Hina) - Vlada Federacije BiH priopćila je u četvrtak da je ministar za pitanja branitelja Zukan Helez dobio prijetnje smrću zbog provođenja procesa revizije branitelja, što je na sjednici održanoj u Sarajevu vlada oštro osudila i zatražila provođenje detaljne istrage.

Prije početka današnje sjednice Vlade FBiH na zahtjev premijera Nermina Nikšića, ministar Helez je upoznao kolege o prijetnjama koje mu je uputio jedan zaposlenik ovog ministarstva.

"Vlada je najoštrije osudila ovakve prijetnje i istodobno dala punu potporu ministru Helezu u nastavku procesa revizije korisnika braniteljskih primanja, što je jedna od ključnih obveza koju je Vlada preuzela pismom namjere Međunarodnom monetarnom fondu", navodi se u priopćenju Vlade Federacije BiH.

Vlada je zatražila da federalno ministarstvo unutarnjih poslova putem Federalne uprave policije pokrene temeljitu istragu o ovom slučaju.

Iz Vlade Federacije BiH su naveli da je opredijeljena nastaviti reviziju branitelja i onemogućiti daljnje beneficije nelegalnim korisnicima ovih prava te procesuirati sve odgovorne za zloporabe.

Ministar Helez za medije je izjavio da mu je zaposlenik ministarstva branitelja Dragan Majstorović zaprijetio da će izdvojiti 100.000 eura za njegovu likvidaciju. Majstorović je u izjavi za medije te tvrdnje opovrgnuo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙