FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjed studenata zdravstvenih studija

ZAGREB, 27. rujna 2012. (Hina) - Oko sto i pedeset diplomiranih studenata zdravstvenih studija danas je pred zgradom vlade održalo miran prosvjed tražeći da im se omogući odrađivanje pripravničkog staža koji je uvjet za posao.

Noseći parole "Dajte nam staž, posao ćemo naći sami", "Želimo licencu za samostalni rad", "Bez muke nema nauke, bez pripravničkog nema licence" te uzvikujući "Hoćemo licence" i "Hoćemo raditi", prosvjedovali su prvostupnici radologije, fizioterapije, sestrinstva, radne terapije te medicionsko-laboratorijske dijagnostike.

Jedan od prosvjednika, Josip Knezić, istaknuo je da natječaj za pripravnički staž nije raspisan već godinu dana, a za njegovo raspisivanje do sada je bilo nadležno Ministarstvo zdravlja i HZZO koji ga je raspisivao.

Dodao je kako ih sada ministarstvo kao 'vrući krumpir' prebacuje između četiri ministarstva i komore koji se, kaže, za njih do sada nisu nikada zauzeli.

"To je sramotno i mi smo sada u zrakopraznom prostoru", istaknuo je Knezić. Napomenuo je kako od ministra zdravlja Ranka Ostojića očekuju rješenje njihova problema.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙