FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zaklada Adris: donacije vrijedne više od tri milijuna kuna

ZAGREB, 24. rujna 2012. (Hina) - Zaklada Adris iz Rovinja dodijelila je donacije vrijedne više od tri milijuna kuna za potporu projektima iz područja znanstvenih istraživanja, umjetničkog stvaralaštva, ekologije, baštine i humanitarnog rada, te za stipendije za učenike srednjih škola, studente te polaznike poslijediplomskog stručnog i znanstvenog usavršavanja i doktorskog studija.

Zaklada je od 684 prijave pristigle na natječaj odlučila podržati pet projekata iz programa "Znanje i otkrića" i dodijeliti nešto više od milijun kuna. Za osam projekata iz područja "Stvaralaštvo" dodijeljeno je 266 tisuća kuna, a za šest projekata iz područja "Ekologija" 349 i pol tisuća kuna. Iz područja "Baština" Zaklada je podržala sedam projekata vrijednih 426 tisuća kuna, dok je za deset donacija iz programa "Dobrota" dodijeljeno 340 tisuća kuna, stoji u priopćenju zaklade.

U programu stipendiranja Zaklada Adris je u šestom donacijskom ciklusu za 23 stipendije izdvojila ukupno 635 tisuća kuna, a uz to će i ove godine omogućiti nastavak stipendiranja svojim stipendistima koji su postigli izvrsne rezultate, za što će izdvojiti 197 tisuća kuna. Dodaju da će stipendirati i studente, štićenike domova za nezbrinutu djecu, podržavajući tako projekt "Korak u život".

Među projektima koje je podržala u ovom natječajnom ciklusu Zaklada Adris izdvojila je sredstva za podršku projektu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu "Integracija Republike Hrvatske u Europsku mrežu za unaprjeđenje liječenja bolesti mozga tehnologijom matičnih stanica" te za projekt "Uvođenje imunohistokemijske analize i molekularne dijagnostike u Općoj bolnici Pula". Podršku Zaklade dobio je i projekt Instituta Ruđer Bošković iz Zagreba "Razvijanje DNA biljega za praćenje gospodarski značajnog školjkaša Ruditapes decussatus u Jadranu".

Podsjećaju da su, uključujući i ovaj donacijski ciklus, dosad dodijelili gotovo 24 milijuna kuna od kojih gotovo šest milijuna kuna za 50 projekte iz područja "Znanje i otkrića", pet milijuna kuna najboljim učenicima i studentima, tri milijuna kuna za 52 projekta iz područja "Stvaralaštvo", pet milijuna kuna za 61 projekt koji se bavi promicanjem i očuvanjem ekologije i baštine te više od pet i pol milijuna kuna za donacije iz područja "Dobrota".

Popis dosadašnjih primatelja potpore ove Zaklade uključuje brojne znanstveno-edukacijske centre i sveučilišta, zavode i institute, ekološke udruge, kliničke bolničke centre, folklorna društva i direktne pomoći najpotrebitijima u društvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙