FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Započele i Dječje vinkovačke jeseni

VINKOVCI, 8. rujna 2012. (Hina) - Međužupanijskom smotrom folklora dječjih folklornih skupina večeras su na Trgu Vinkovačkih jeseni u Vinkovcima započele i Dječje Vinkovačke jeseni, manifestacija pokrenuta još 1970. godine, koja se u sklopu Vinkovačkih jeseni s prekidima održava već tri desetljeća.

Večeras se na Međužupanijskoj smotri predstavlja 13 KUD-ova i Folklornih skupina iz cijele Hrvatske, a mladim njegovateljima hrvatske tradicijske kulture pozdravne riječi uputio je dječji pjesnik Mladen Kušec, redoviti gost na svim Dječjim vinkovačkim jesenima.

Sutra u dopodnevnim satima održava se središnja manifestacija Dječjih vinkovačkih jeseni – mimohod 58 dječjih folklornih skupina s oko 2.500 djece, koji će ulicama grada predstaviti nošnje, pjesme, kola i običaje sredina iz kojih dolaze.

Nakon mimohoda nastavlja se Međužupanijska smotra folklora dječjih folklornih skupina, na kojoj će se predstaviti još pet KUD-ova.

Na ovogodišnjoj Međunarodnoj smotri folklora dječjih folklornih skupina predstavlja se ukupno 18 KUD-ova iz 13 hrvatskih županija.

Ovogodišnje 47. Vinkovačke jeseni održavaju se od 7. do 16. rujna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙