FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na 17. Međunarodnoj izložbi cvijeća u Varaždinu 40 izlagača

VARAŽDIN , 24. rujna 2012. (Hina) - I ove će godine, kao popratni program Varaždinskih baroknih večeri, u Varaždinu biti održana Međunarodna izložba cvijeća, na čijem će 17. izdanju svoje cvjetne kompozicije, instalacije i aranžmane predstaviti 40 izlagača iz Hrvatske i inozemstva.

«Na izložbi će sudjelovati izlagači iz Brodsko-posavske, Međimurske, Varaždinske i Zagrebačke županije te iz Slovenije, Italije i Njemačke, točnije: 23 florista i vrtlara, devet škola, šest keramičara i slikarica cvijećem te dvije eko-etno udruge», rekla je članica Organizacijskog odbora Karmela Radošević na konferenciji za novinare.

Izložba će početi 27. rujna i trajati do 30. rujna i tema će joj ponovno biti barok-glazba-cvijeće, a podtema Varaždin i gradovi partneri.

«Budući da je Varaždinskim baroknim večerima ove godine zemlja partner Austrija, floristi će koncepciju izložbe prilagoditi obilježjima te zemlje i našeg grada, te će kombinirati crvenu i bijelu boju», istaknula je dopredsjednica Organizacijskog odbora izložbe Marija Habijan.

Izložba cvijeća bit će postavljena u Starom gradu i oko njega, dok će se prodajni dio ponovno nalaziti na Stančićevom trgu, a u sklopu izložbe bit će održano 6. međunarodno natjecanje učenika poljoprivrednih škola u aranžiranju cvijeća.

«Natjecanje organizira Srednja škola Arboretum Opeka iz Marčana, a u njemu će sudjelovati 18-ero učenika iz četiri slovenske i pet hrvatskih škola, koji će se natjecati u aranžiranju školskog stolca», kazala je voditeljica projekta Blanka Pazman.

Nakon zatvaranja manifestacije, bit će održan okrugli stol na kojem će izlagači i predstavnici organizatora i pokrovitelja izložbe dati osvrt na izložbu te izmijeniti dojmove i prokomentirati rezultate.

Organizator izložbe je Udruga vrtlara Varaždinske županije, a pokrovitelj je Grad Varaždin.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙