FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Maraton Faros u Kući slavnih

ZAGREB, 23. rujna 2012. (Hina) - Maraton Faros je u nedelju na inauguracijskoj svečanosti u Long Beachu ušao u povijest svjetskog plivanja kao prva organizacija koja je postala članom Hall of Famea – Kuće slavnih u Fort Lauderdaleu na Floridi.

Priznanje je u ime Maratona i Hrvatskog saveza daljinskog plivanja, u nazočnosti generalnog konzula Republike Hrvatske Ilije Želalića i brojnih potomaka hrvatskih iseljenika koji danas žive u San Pedru i Kaliforniji, primio glavni tajnik Janez Maroević.

On se zahvalio svima, osobito brojnim volonterima iz Staroga Grada koji su makar i djelić svoga života ugradili u ovaj svjetski projekt, jer, kako je istaknuo, "bez njihove pomoći Faros ne bi uspio kontinuirano održavati već gotovo četiri desetljeća. Maroević je izrazio uvjerenje da će ova nagrada svima u Starome Gradu i Hrvatskoj biti dodatni poticaj da Faros u budućnosti bude još bolji i jači.

Na svečanosti uoči inauguracije posebnom nagradom International Swimming Hall of Famea nagrađen je utemeljitelj Faros maratona i Hrvatskog saveza daljinskog plivanja Vicko Šoljan, inače i sam član Kuće slavnih od 2007. godine.

Povodom ovog događaja Kuća slavnih je u Starom Gradu postavila veliku spomen-ploču u čast čak dvoje svojih članova iz ovog malog gradića čime se, za razliku najstarijeg grada na tlu Hrvatske, ne može podičiti niti jedna svjetska metropola.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙