FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Daljinsko plivanje: Trišić i Milan pobjednici

ROVINJ, 10. rujna 2012. (Hina) - Četrnaestim maratonom Sveta Eufemija u dužini od 5.6 kilometara u Rovinju je uspješno završena još jedna sezona daljinskog plivanja u Hrvatskoj.

Svoju prvu, ali sigurno ne i posljednju titul, apsolutno najboljeg u Cro Cupu osvojio je 15-godišnji Duje Milan iz KDP Split, državni prvak na 16 km, dvanaesti na juniorskom prvenstvu Europe 2012 i velika nada hrvatskog daljinskog plivanja za proboj na svjetsku scenu. Kod plivačica je prošlogodišnju titulu najbolje obranila Anja Trišić iz KDP Poreč koja je ove godine osvojila i titulu državne prvakinje na 16 km. Druga mjesta osvojili su Marin Milan i Dina Levačić (oba Split), a treća Dražen Adžić (Donat, Zadar) i Nika Perčić (Primorje, Rijeka).

Rovinjski maraton se bodovao za 12. Cro Cup koji se sastojao od rekordnih deset natjecanja - Kostrene (5 km), Zadra (5 km), Zagreba (5 km), Rasline (5 km), Omiša (10 km), Ista (4,2 km), Crikvenice (3,5 km), Farosa (16 km), Poreča (5 km) i Rovinja (5,6 km).

Ekipno prvo mjesto i titulu klupskih državnih prvaka za 2012.g. i u muškoj i u ženskoj konkurenciji osvojio je KDP Split. Kod plivača drugo mjesto osvojili su maratonci 'Donata' iz Zadra, a kod plivačica 'Poreča', dok je treći 'Poreč' (plivači) i 'Primorje' Rijeka (plivačice). Pokale i medalje najboljima u apsolutnoj, dobnim i ekipnoj kategoriji uručili su direktor Cro–Cupa prof. Milivoj Mirosavac, te direktor Komisije za natjecanja Igor Jenul.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙