FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zapovjednik iranske vojske najavio rat s Izraelom

TEHERAN, 22. rujna 2012. (Hina/AFP) - General Mohamad Ali Džafari, glavni zapovjednik elitne postrojbe iranske vojske, najavio je u subotu rat Irana i Izraela, upozorivši da je njegova zemlja spremna i da će uništiti židovsku državu.

"Rat će se na koncu i dogoditi, ali se još ne zna kada i gdje", rekao je Džafari, zapovjednik Čuvara revolucije, a prenijele su agencije Isna i Fars.

"Izrael, taj zloćudni tumor, želi povesti rat protiv nas. No ne zna se kada će se on dogoditi. Izraelci sada smatraju rat jedinim načinom da se uhvate ukoštac s nama, ali bi ih njihovi gospodari (SAD) morali zaustaviti", dodao je general Džafari. "Ako počnu (napad), on će se završiti njihovim uništenjem", rekao je.

Izrael je više puta zaprijetio udarom na iranska nuklearna postrojenja ako sankcije i diplomatski napori ne uspiju uvjeriti Teheran da prekine svoje osjetljive nuklearne aktivnosti.

Iran je u petak upozorio židovsku državu i njezina američkog saveznika da ne ide u napad, ustvrdivši da će njihov odgovor biti "trenutačan".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙