FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Netanyahu: Iran ubrzava postupak izrade nuklearnog oružja

JERUZALEM , 24. kolovoza 2012. (Hina/AFP) - Izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je u petak članu američkog Kongresa koji boravi u posjetu Izraelu da Iran ubrzava postupak izrade nuklearnog oružja, ne vodeći računa o međunarodnim sankcijama.

"Još jučer smo dobili dodatne dokaze da Iran nastavlja ubrzavati napore izrade nuklearnog oružja, potpuno ignorirajući zahtjeve međunarodne zajednice", rekao je Netanyahu, prenosi se u priopćenju njegova ureda, koji navodi njegovo obraćanje republikanskom članu kongresa Mikeu Rogersu.

Pozivajući se na diplomate i stručnjake, list The Washington Post od četvrtka piše da će sljedeće izvješće Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) pokazati da je Teheran postavio stotine novih centrifuga i da bi mogao ubrzavati proizvodnju nuklearnog goriva.

Nakon više od dva mjeseca prekida, IAEA je u petak nastavila razgovore s Iranom s kojim želi postići odgovor o sumnjivim postrojenjima.

Izrael i SAD optužuju Iran da pokušava izraditi atomsku bombu, ali Teheran tvrdi da je njegov nuklearni program isključivo civilni.

Izrael je upozorio da će, bude li potrebno, napasti nuklearna postrojenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙