FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jakovina u Virovitičko-podravskoj županiji otvorio tri investicije vrijedne 13 milijuna kuna

SLATINA, 21. rujna 2012. (Hina) - Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina tijekom današnjeg posjeta Virovitičko-podravskoj županiji otvorio je tri objekta u prehrambeno-prerađivačkoj industriji, investicije koje su ukupno vrijedne oko 13 milijuna kuna.

To su odlični primjeri da u krajevima Hrvatske, za koje smo rekli da nažalost nisu unatrag 20 godina praćeni u ravnomjernom razvoju Hrvatske, imamo dovoljno kvalitetnih poduzetničkih ideja koje će Ministarstvo poljoprivrede u budućnosti još kvalitetnije pratiti, kazao je Jakovina u Slatini gdje je otvorio pogon za obradu i skladištenje mesa divljači te obradu lovačkih trofeja.

U posljednjih mjesec i pol, kazao je Jakovina, otvoreno je petnaestak projekata vrijednosti oko 20 milijuna kuna što pokazuje da u resoru poljoprivrede ima puno prostora za ulaganja.

Ti projekti potvrđuju da prehrambeno-prerađivački sektor i u vrijeme recesije može napraviti dodatni iskorak koji će, s obzirom na stalni porast potrebe za hranom, samo dati mogućnost da podignemo hrvatsku poljoprivredu na razinu koju zaslužuje. Mislim da ćemo vrlo brzo moći reći da su negativni trendovi, koji su u posljednje vrijeme obilježavali hrvatski agrar, nešto što je iza nas, istaknuo je Jakovina.

Odgovarajući na novinarska pitanja, rekao je kako Ministarstvo poljoprivrede intenzivno pregovara s Republikom Srbijom o izuzeću od zabrane izvoza iz Srbije šećerne repe za ugovorenu proizvodnju, a koju su hrvatske šećerane ondje ugovorile na oko 11 tisuća hektara.

U pogon za obradu i skladištenje mesa divljači te obradu lovačkih trofeja, jedini takav objekt u Virovitičko-podravskoj županiji u kojem je na jednom mjestu moguća obradu svih dijelova odstrijeljene divljači, tvrtka Jošavac uložila je 1,5 milijuna kuna.

Uz taj pogon, ministar Jakovina danas je u Virovitičko-podravskoj županiji otvorio i pogon za proizvodnju i preradu začinske paprike tvrtke Šafram u Turanovcu, koji je s 1,9 milijuna kuna financiran iz pretpristupnog fonda Europske unije IPARD, upravnu zgradu i komoru za dezinsekciju ljekovitog bilja i skladište sirovina Spider grupe u Pitomači, a obišao je i pilot pogon ekstrakcije Biofarme u Lozanu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙