FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đakić: poticanje investicija moglo bi završiti kao JPP u Varaždinskoj županiji

ZAGREB, 20. rujna 2012.(Hina) - Dio oporbenih zastupnika u poslijepodnevnoj je saborskoj raspravi izrazio sumnju u provedivost predloženog zakona o poticanju investicija i unapređenju "investicijskog okružja", a Josip Đakić (HDZ) kazao je da bi taj zakon "mogao završiti fijaskom, kao javno privatno partnerstvo (JPP) u Varaždinskoj županiji".

"Moguć je fijasko ovog zakona, kao JPP-a u Varaždinskoj županiji, koje je poslužilo za legalno pranje novca", ustvrdio je Đakić.

Izrazio je bojazan da bi neki poduzetnici zbog predloženog zakona mogli završiti i u zatvoru, kao što je, tvrdi, zbog JPP-a u zatvoru završio varaždinski poduzetnik, bivši direktor i vlasnik Meteor grupe Duško Paripović.

Pritom se pozvao na izvještaj, kako je rekao, Regionalnog tjednika, po kojem će nad dvadesetak škola i dvorana u Varaždinskoj županiji upravljati vjerovnici Meteor Grupe, koja je u stečaju.

"Tko je i s kojim pravom u ime Županije potpisao prijenos prava vlasništva nad udjelima u tvrtkama posebne namjene na novu tvrtku, u vlasništvu 21-godišnje Paripovićeve kćeri", upitao je Đakić.

Upozorio je da je Varaždinska županija lani ostvarila manjak od 4,8 milijuna kuna, a da su joj dospjele obveze iznosile 33 milijuna te ustvrdio da je varaždinska sportska dvorana koštala skuplje i od Arene Zagreb i od zadarske dvorane.

Na njegovo je izlaganje reagirao HNS-ovac Milorad Batinić, ustvrdivši da je JPP u Varaždinskoj županiji bio uspješan, te da je rezultirao zaposlenošću građevinskog sektora, jednosmjenskom nastavom u većini škola i izgradnjom brojnih školskih dvorana.

Ustvrdio je da je riječ o Đakićevom "osobnom animozitetu", a komentirao je i tjednik na koji se Đakić poziva.

"Postoje tiskovine koje su zna se pod čijim patronatom", rekao je Batinić.

Sabor će zasjedanje nastaviti sutra.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙