FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Crna Gora: Đukanović uvjeren u pobjedu na izborima

PODGORICA, 19. rujna 2012. (Hina) - Čelnik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović, koji predvodi Koaliciju Europska Crna Gora, izjavio je u srijedu da je uvjeren u pobjedu tog saveza na predstojećim izvanrednim parlamentarnim izborima zakazanim za 14. listopada ove godine.

On je to novinarima izjavio prilikom predaje izborne liste koju je svojim potpisima poduprlo 81.000 građana, ocijenivši da broj potpisa dovoljno govori o snazi potpore koju ima ta koalicija, koju uz DPS čine još i Socijaldemokratska partija (SDP) Ranka Krivokapića i Liberalna partija (LP) Andrije Popovića.

"Ne mislimo da su listu potpisali svi koji podržavaju našu koaliciju, mislimo da smo na otprilike 50 posto onih koji će podržati našu listu na izborima. Uvjeren sam u našu pobjedu na izborima i u to da će naša koalicija i dalje predstavljati okosnicu vlasti u narednom razdoblju", kazao je Đukanović.

Đukanović je također rekao da borba vladajuće koalicije na predstojećim izborima nije samo puka borba za vlast, već borba za povjerenje da nastave raditi važne poslove od javnog interesa za Crnu Goru i njene građane. On je naveo da će prioritet koalicije, ukoliko osvoji vlast, u sljedećem mandatu biti ulazak Crne Gore u članstvo NATO saveza i ostvarivanje važnih zadaća nužnih za članstvo u Europskoj uniji (EU).

Đukanović nije potvrdio ali ni demantirao glasine da će, ukoliko njegova koalicija ostvari pobjedu na izborima, preuzeti premijersku dužnost. On je rekao da je koalicija sada u utrci za što bolji izborni rezultat koji će, kako je ustvrdio, nesumnjivo postići 14. listopada, a nakon toga će slijediti dogovori o kadrovskom sastavu koji najbolje može odgovoriti izazovima s kojima će se Crna Gora suočavati u sljedeće četiri godine.

Rok za podnošenje izbornih lista za izbore 14. oktobra istječe u srijedu u ponoć. Državnoj izbornoj komisiji izborne liste do sada su predali Pozitivna Crna Gora, Hrvatska građanska inicijativa i koalicija Zajedno koju čine Stranka penzionera i invalida i Jugoslovenska komunistička partija Crne Gore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙