FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Algebra s većim fondom stipendija i omogućava posao u Njemačkoj

ZAGREB, 17. rujna 2012. (Hina) - Hrvatsko i regionalno informatičko učilište Algebra predstavilo je danas projekt "Zajedno stvaramo vašu uspješnu karijeru" u sklopu kojeg će dodijeliti 750 tisuća kuna za stipendije za informatičku i poslovnu edukaciju te omogućiti da informatički stručnjaci školovani u Algebri konkuriraju za IT radna mjesta u Njemačkoj.

Pronalaženje posla u Njemačkoj omogućeno je u sklopu Algebrine međunarodne suradnje, točnije s jednim od vodećih centara za informatičku edukaciju u Njemačkoj GFN i i njihovom agencijom za zapošljavanje YITP, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Uprave Algebre Tomislav Dominiković.

I on, kao i član Uprave GFN-a Axel Stadtelmeyer koji se javio video linkom iz Njemačke, objasnili su tu suradnju sve većom njemačkom potrebom za IT profesionalcima i to posebno programerima na Microsoft i Java tehnologijama, sistemskim inženjerima, mrežnim administratorima te stručnjacima za baze podataka.

Godišnje Njemačkoj nedostaje oko 40 tisuća stručnjaka takvih profila, a iz Hrvatske u suradnji s Algebrom godišnje planiraju u Njemačku 'poslati' oko stotinu osoba tog profila zanimanja koji godišnje mogu zaraditi i do oko 50 tisuća eura.

Nakon što prođu selekcijski postupak u Algebri, za što moraju imati nekakvo IT obrazovanje, poznavati dobro engleski i malo manje njemački jezik, te nakon edukacije u Hrvatskoj odabrani odlaze na dodatnu tromjesečnu edukaciju i probni rad u Njemačku (Heidelberg) nakon čega slijedi zaposlenje sa svim dozvolama ili povratak.

To je ujedno prva međunarodna suradnje takve vrste u Hrvatskoj koja omogućava pronalaženje posla u nekoj zemlji članici EU, ističe Dominiković.

Predstavljajući ovogodišnji Algebrin program stipendiranja, član Uprave Hrvoje Balen naglasio je da je zbog velikog zanimanja, ali i potražnje za IT kadrovima, fond stipendija povećan sa lanjskih 530 tisuća kuna na 750 tisuća kuna.

Već sada imaju više od tisuću prijava, a uz 20 gradova u Hrvatskoj, gdje nude programe ove su godine otvorili i svoj centar u Dubrovniku.

Ove godine Algebra nudi i dva nova programa edukacije, za mobilne aplikacije i za multimedijsko izdavaštvo, a cilj cijelog programa je ne samo educirati polaznike nego im i konkretno pomoći u pronalaženju posla i napredovanja u karijeri, naglasio je Balen.

Dodao je da je 58 posto onih koji su prošli njihovu edukaciju i bili nezaposleni nakon toga pronašlo posao, a naveo je i podatak da se za jedno radno mjesto u Algebri nedavno prijavilo čak tisuću kandidata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙