FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U pružanju prve pomoći najbolji iz Osječko-baranjske županije

ZAGREB, 15. rujna 2012. (Hina) - Na Nacionalnom natjecanju ekipa prve pomoći Hrvatskog Crvenog križa (HCK) koje se danas održalo u Zagrebu najuspješnija je bila ekipa prve pomoći Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije pa će slijedeće godine predstavljati Hrvatsku na Europskom natjecanju prve pomoći (First Aid Convention in Europe - FACE) u Austriji.

Natjecanje se sastojalo od provjere znanja i vještina iz pružanja prve pomoći na pet radnih pozicija koje su predstavljale mjesto simulirane nesreće s realistično prikazanim ozljedama, a pravilnost postupaka prve pomoći ocjenjivali su suci liječnici koji su, jednako kao i natjecatelji, morali komunicirati na engleskom jeziku.

Natjecanjem ekipa prve pomoći ujedno je obilježen Svjetski dan prve pomoći što se obilježava na poticaj Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca kako bi se građanima ukazalo na važnost pravodobno i na pravilan način pružene prve pomoći, priopćeno je iz HCK-a.

Prva pomoć je tradicionalna djelatnost Hrvatskog Crvenog križa (HCK), a provodi se s ciljem osposobljavanja što većeg broja građana za pružanje prve pomoći u svim situacijama ozljeda i naglo nastupajućih bolesti. Pravodobno i na pravilan način pružena prva pomoć smanjuje trajanje liječenja, sprječava ili ublažava invalidnost, a nerijetko spašava život.

Tijekom 2011. godine Hrvatski Crveni križ je organizirao 3.501 tečaj prve pomoći prema osam standardnih i 10 posebnih programa u kojima je osposobljeno 41.417 osoba svih dobnih skupina, odnosno jedan posto stanovnika Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙