FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radionice i tečajevi na "Svjetski dan prve pomoći"

ZAGREB, 6. rujna 2012. (Hina) - Društva Hrvatskog Crvenog križa obilježit će 8. rujna "Svjetski dan prve pomoći" nizom edukativnih radionica i tečajeva s ciljem ukazivanja na važnost pravodobne i na pravilan način pružene prve pomoći kao i na važnost sprečavanja ozljeđivanja.

Gradska, općinska i županijska Društva Hrvatskog Crvenog križa postavit će informativne štandove na javnim mjestima, dijelit će promidžbeni materijal, a bit će organizirane i pokazne vježbe pružanja prve pomoći u simuliranim nesrećama raznih vrsta s realistično prikazanim ozljedama te kratki besplatni tečajevi obnove znanja postupaka prve pomoći.

Bit će organizirane i radionice prevencije nesreća u prometu za djecu prvih razreda osnovne škole uz pomoć slikovnice Hrvatskog Crvenog križa te edukativne radionice u vrtićima i školama s ciljem ukazivanja na važnost prevencije ozljeda uslijed padova, utapanja, gušenja i opeklina, kao i prezentacija postupka pružanja prve pomoći, priopćio je danas Hrvatski Crveni križ.

U organizaciji Društava Hrvatskog Crvenog križa u 12 sati formirat će se "Lanac pomoći i solidarnosti" kako bi se ukazalo na prvu pomoć kao važan prvi korak u lancu spašavanju svakog ugroženog života.

"Svjetski dana prve pomoći" nizom aktivnosti obilježavaju nacionalna društva Crvenog križa i Crvenog polumjeseca diljem svijeta, potaknuta inicijativom Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca (IFRC).

Gotovo sva od 187 nacionalnih društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca među kojima je i Hrvatski Crveni križ, uključena su u obuku i provedbu prve pomoći pa je tako 2010. više od 17 milijuna ljudi bilo uključeno u organizirane tečajeve prve pomoći, a preventivne i edukativne poruke o prvoj pomoći primilo je 46 milijuna ljudi.

Hrvatski Crveni križ u 2011. je organizirao 3501 tečaj prve pomoći prema osam standardnih i deset posebnih programa u kojima je osposobljeno 41.417 osoba svih dobnih skupina, odnosno jedan posto stanovnika Hrvatske. Također, osposobljeno je 37 doktora medicine za predavače prve pomoći, a dozvolu za predavača prve pomoći obnovila su 32 doktora medicine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙