FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: promet i vrijeme u 9,30 sati

ZAGREB, 13. rujna 2012. (Hina) - Izvješće Hrvatskog autokluba i vremenska prognoza Državnoga hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku danas:

ZAGREB - Zbog jake bure dionica autoceste A6 Rijeka- Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica u oba smjera otvorena je samo za osobna vozila. Obilazak za ostala vozila je državnom cestom D3 između čvorova Delnice i Kikovica. Zbog bure na Krčkom mostu i Jadranskoj magistrali D8 od Senja do Karlobaga zabrana je za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a od Bakra do Senja i od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom( I. i II. skupina). Oprezno treba voziti u većem dijelu zemlje po mokrim i skliskim kolnicima, mogući su i odroni posebice na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale D8. Zbog vode na kolniku zatvorena je državna cesta D3 u Čakovcu (južna obilaznica), a vozi se obilazno kroz grad. Do 16. rujna u 7 sati za sav promet bit će zatvorena državna cesta D503 na dionici Kakma-Jankolovica, zbog održavanja 59. svjetskog natjecanja orača. Obilazak na relaciji Biograd n/m-Benkovac: Pakoštane-Vrana-Benkovac, i obrnuto. Do 14 sati zatvorena je državna cesta D525 Pleternica-Stari Slatnik-Slobodnica-A3 na cestovno željezničkom prijelazu u Slobodnici. Obilazni pravac iz smjera Slavonskog Broda za Požegu i Novu Gradišku je: Sjeverna vezna cesta-nadvožnjak Čaplja-Brodsko Vinogorje-Gromačnik-Bartolovci, i obrnuto. Na autocesti A1 zbog radova redovnog održavanja od 10,30 do 14 sati kroz tunel Malu Kapelu u smjeru Splita vozi se jednim trakom. Od 9,30 do 10 sati zbog miniranja na gradilištu tunela "Transformatorska stanica Srđ" na D8, promet će na Jadranskoj magistrali biti prekinut u trajanju od 2 do 5 minuta. Zbog izlijevanja rijeke Dobre zatvorena je lokalna cesta 58033 Mlinari-Vrbovsko. U Zagrebu, zbog radova na sjevernom kolniku Jadranske avenije, promet teče dvosmjerno (na dijelu kolnika preko nadvožnjaka iznad kanala Sava-Odra, između rotora i čvora Lučko). Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. Trajekti plove redovito. U prekidu je katamaranska linija Novalja- Rijeka.

ZAGREB - Oblačno, kišovito, vjetrovito te svježe. Kiša će u mnogim predjelima biti obilna, a najveće količine očekuju se osobito ujutro i prijepodne u Središnjoj i gorskoj Hrvatskoj te na Jadranu i unutrašnjosti Dalmacije. Puhat će umjeren, ponegdje i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, na sjevernom i srednjem Jadranu jaka i olujna, na udare i orkanska bura, a na južnom još u početku jako jugo. Poslijepodnevna temperatura u unutrašnjosti između 8 i 13, na Jadranu od 12 do 15 na sjevernom te od 15 do 20 Celzijevih stupnjeva na južnom dijelu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙