FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Janša i Kenny razgovarali o sanaciji banaka

LJUBLJANA, 12. rujna 2012.(Hina) - Predsjednik slovenske vlade Janez Janša u srijedu je boravio u jednodnevnom posjetu Irskoj, gdje je s predsjednikom irske vlade Endom Kennyjem razgovarao o financijskom i gospodarskom stanju u eurozoni, te razmijenio iskustva o načinima sanacije bankarskog sustava u nekim članicama eurozone.

Kako je u priopćenju za javnost objavio Janšin ured, Irska i Slovenija suglasne su da je za državu koja se nađe u teškoćama najbolje da sama napravi sve potrebno za izlazak iz krize, jer i iskustvo Irske pokazuje da je dobivanje međunarodne financijske pomoći vezano uz još težim i bolnijim mjerama za stanovništvo nego u slučaju da zemlja sama provede potrebne mjere i reforme.

Kenny je ocijenio da su napori slovenske vlade za financijsku stabilnost i predložene mjere korak u pravom smjeru, navedeno je u priopćenju slovenske valde.

Janša i Kenny pozdravili su odluku njemačkog ustavnog suda, koja omogućuje ratifikaciju ugovora o stalnom europskom fondu za stabilnost eura (EMS), ali i nedavnu odluku Europske središnje banke (ECB) o mogućnosti neograničenog otkupa obveznica država koje su zatražile pomoć europskih fondova za stabilnost.

Janša je uz to izrazio zadovoljstvo što Europska unija ostaje privržena namjeri da širenje EU-a ostane visoko na njezinu dnevnom redu, u skladu s obećanjima danim državama jugoistočne Europe u solunskoj deklaraciji prihvaćenoj prije 10 godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙