FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

V. Vujić: podjela Hrvatske na dvije regije je pragmatična

RIJEKA, 10. rujna 2012. (Hina) - Obnašatelj dužnosti primorsko-goranskoga župana Vidoja Vujić danas je izjavio da od podjele Hrvatske na dvije statističke regije očekuje puno i da je ta podjela dobra za Hrvatsku.

"Očekujem puno, za jadransku regiju se nije promijenilo praktički ništa", rekao je Vujić odgovarajući na novinarska pitanja na redovnom susretu s novinarima te je dodao da je "to pragmatična podjela, dobra za Hrvatsku, koja će omogućiti korištenje europskih sredstava više nego bilo koja druga podjela".

Govoreći o navodima eko aktivista da se u prijedlogu županijskoga prostornog plana omogućuje zbrinjavanje opasnoga otpada, azbesta i bolničkog otpada, na budućoj Centralnoj zoni za gospodarenje otpadom (CZGO) "Marišćina", Vujić je rekao da u tom slučaju ima "puno insinuacija, neutemeljenih i neprovjernih informacija".

Rekao je da "nema govora o medicinskom i opasnom otpadu", da županija mora odrediti lokaciju za građevinski otpad i građevinski otpad koji sadrži azbest i da je to i učinila. Do izgradnje CZGO "Marišćine" azbest se odlaže na odlagalištu Gorskom kotaru na lokaciji Sović laz, rekao je te napomenuo da će o tome kako i kada će se azbest odlagati u konačnici reći struka.

Komentirajući turističku sezonu u županiji, Vujić je rekao da je ostvaren plan, na razini prošle godine, te je pozvao sve turističke zajednice i trgovačka društva, koja se bave turizmom, da više koriste mogućnosti natječaja za unaprjeđenje poslovanja.

Županijska pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Jasna Blažević izvijestila je da od ukupno 10.500 učenika srednjih škola, koje su u nadležnosti županije, njih 4260 ima pravo na sufinanciranje međumjesnog prijevoza do škole. Gradsko poduzeće Autotrolej prevozi ih 3270, tvrtka Autotrans 820, a vlakom putuje 170 učenika.

Blažević je kazala da je završen postupak javne nabave, osim s Hrvatskim žaljeznicama, što će biti uskoro, i da će s prijevoznicima biti potpisani ugovori.

Vladinom odlukom, država će subvencionirati 75 posto međumjesnoga prijevoza učenika, koji stanuju najmanje 5 km od škole. Po riječima Blažević, tako će učenici koji se voze Autotrolejom morat platiti 25 posto cijene prijevoza, a oni koji se voze Autotransom 15 posto, budući je ta tvrtka odlučila subvencionirati đake s još 10 posto.

Učenici su se prošloga tjedna prevozili na osnovi potvrda o subvencijama koje su izdavale škole.

Blažević je dodala da je to konačna cijena prijevoza, ako lokalne jedinice ne odluče dodatno sufinancirati prjevoz srednjoškolaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙