FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen Program zaštite okoliša Siska

SISAK, 5. rujna 2012. (Hina) - Sisak, koji slovi kao jedan od najzagađenijih hrvatskih gradova, do 2015. bi se primjenom novog Programa zaštite okoliša, koji je danas predstavljen u sisačkoj gradskoj vijećnici, trebalo osjetno smanjiti onečišćenje okoliša.

Tim sveobuhvatnim programom, koji su izradili stručnajci Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu i zagrebačke tvrtke Accumular, predviđene su brojne mjere u zaštiti tla, zraka i vode, te smanjenja buke. U dokument su ugrađene i sve mjere i propisi Ministarstva zaštite okoliša i prirode sukladno postojećim zakonskim propisima.

Već danas, kako su obrazložili autori programa dr. Marko Rogošić i Silvija Pejčić Bilić, razina zagađenosti je osjetno manja nego prije nekoliko godina.

Kako su rekli, razlog je u padu broja satnovnika za 10 posto, te smanjenju gospodarskih aktivnosti na području grada. To se posebno odnosi na prestanak rada nekih kemijskih, prerađivačkih i industrijskih postrojenja.

Prilikom predstavljanja tog važnog dokumenta za tekuće četverogodišnje razdoblje, zapaženo je da programom mjera nije obuhvaćena kemijska industrija Herbos i spalionica otpada u tom poduzeću, što su autori obrazložili riječima da među evidentiranim zagađivačima ta tvrtka nije registrirana.

U postupku usuglašavanja i prihvaćenja dokumenta, u gradskoj je upravi zaprimljeno više sugestija i primjedaba od mjerodavnih tijela Sisačko-moslavačke županije i Grada Siska. Svi su prijedlozi stručno ocijenjeni i analizirani, a većina ih je prihvaćena i ugrađena u konačnu verziju Programa. Nakon toga, dokument je dobio suglasnost županijskog Upravnog odjela za zaštitu okoliša i prirode, a u resornom Ministarstvu se suglasnost upravo očekuje, rečeno je na predstavljanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙