FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tržište novca: ponuda nedovoljna, kamate porasle

ZAGREB, 3. rujna 2012. (Hina) - Premda je na Tržištu novca Zagreb potražnja danas pala, ipak je bila znatno veća od ponude, pa je njezin velik dio ostao nepokriven, dok je cijena novca porasla.

Potražnja je danas bila oko 12 posto manja nego u petak, pa je iznosila oko 377,5 milijuna kuna. No, još je oštrije, više od 40 posto, pala ponuda, na otprilike 77,5 milijuna kuna.

Iako je plasirana cjelokupna ponuda, velik dio potražnje, 300 milijuna kuna, ostao je nepokriven.

Najviše se trgovalo prekonoćnim kreditima, putem kojih je plasirano 74,49 milijuna kuna, po kamati od 1,30 posto, što je oko 9 posto veća kamata nego u petak.

Na rok dulji od tri mjeseca plasirana su 2 milijuna kuna, po cijeni od 2,50 posto, dok je jedan ročni kredit od milijun kuna plasiran po kamati od 1,30 posto.

Ukupan promet na Tržištu novca iznosio je danas 77,49 milijuna kuna, pri čemu je prosječna dnevna kamata porasla za otprilike 9 posto, na 1,33 posto.

"Na početku novog radnog tjedna trgovanje na Tržištu novca ne razlikuje se u odnosu na protekli. I dalje je potražnja za kratkoročnim pozajmicama visoka. Iako je ponuda u cijelosti iskorištena, dio potražnje ostao je nenamiren", navodi se u priopćenju s Tržišta novca.

Danas se trgovalo i devizama, pri čemu je milijun eura plasiran na rok od tjedan dana uz kamatnu stopu od 1,50 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙